knipsel
Activision vond een paar jaar geleden een gat in de markt met de Skylanders franchise. Het toy to life genre was na de release van de eerste Skylanders game een groot succes en zodoende verscheen er ieder jaar een nieuw deel.

Andere partijen zagen hier ook wel brood in en zo ontstond Disney Infinity, maar ook LEGO Dimensions. Inmiddels zijn we zes delen verder in de Skylanders franchise, maar het geheel lijkt aardig over z’n piek heen te zijn.

Unseen64, bekend van analyses en ontleding van geannuleerde games evenals het brengen van nieuws van achter de schermen uit de industrie, meldt dat Activision de stekker uit de franchise heeft getrokken.

In een nieuw gepubliceerde video wordt wat toelichting gegeven. Het annuleren zou namelijk komen doordat het vorige deel en ook het laatste deel, Skylanders Imaginators, onder verwachting hebben gepresteerd. Door teruglopende verkopen zou Activision de game voor 2017 hebben geannuleerd.

Officieel heeft Activision nog geen verklaring doen uitgaan, maar we zullen er vast meer over gaan horen als de uitgever haar kwartaalcijfers van Q3 presenteert richting eind januari 2017. Het annuleren zou jammer zijn, maar op zich niet heel vreemd.

Disney Infinity worstelde met hetzelfde probleem van teruglopende verkopen en daarom trok Disney de stekker uit het geheel. Enerzijds om de genoemde reden, anderzijds omdat LEGO Dimensions in tegenstelling tot de twee genoemde franchises als een trein ging en consumenten natuurlijk geen ongelimiteerde portemonnee hebben.