communities
Vorig jaar lanceerde Sony ‘Communities’ op de PlayStation 4 en daarmee kunnen gebruikers eigen groepen creëren. Dat kunnen spelersgroepen zijn rondom een bepaalde clan, groepen gericht op bepaalde games, interesses en nog veel meer.

Hier wordt veelvuldig gebruik van gemaakt en om dat verder uit te breiden heeft Sony een mobiele applicatie aangekondigd. Alle features die je in de Communities app op de PlayStation 4 hebt, zullen ook beschikbaar zijn in de mobiele app die vandaag uit wordt gebracht voor iOS en Android.

De gehele werking is identiek aan hetgeen je op de PlayStation 4 hebt, waardoor het vertrouwd aanvoelt. Verder krijg je een bericht via de app als iemand op je reageert, als je getagd wordt en meer. Verder werkt het naadloos met de bestaande PlayStation en PlayStation Messages app. Tevens functioneert het als een handige companion app terwijl je aan het gamen bent.

Vandaag zullen er ook nog updates uitgerold worden voor de PlayStation en PlayStation Messages app, maar details daarover zijn nog niet bekend.

knipsel