ark_survival_evolved-1

Xbox One- en PC-bezitters kunnen al een tijdje genieten van ARK: Survival Evolved, maar gamers met een PlayStation 4 moesten wachten. Wij zijn gelukkig binnenkort ook aan de beurt, want de game zal op 6 december beschikbaar worden gesteld in de PlayStation Store.

In Europa wordt het spel anders aangeboden dan in Amerika. Daar kun je alleen het ARK: Survivor’s Pack kopen voor $54,99. Dit is de game plus de expansion: Scorched Earth. Bij ons kun je de game kopen voor €34,99 en los daarvan wordt de add-on aangeboden voor €19,99. Je hebt dus zelf de keuze of je Scorched Earth erbij wilt kopen of niet. PS4-bezitters krijgen ook exclusieve content in de vorm van een Bionic Giganotosaurus skin en een volledige Manticore armor-set.

Gamers die een PlayStation 4 Pro hebben zullen een mooiere en beter draaiende game te spelen krijgen. Zo zal de resolutie hoger zijn dan 720p en draait de game niet op 30 frames per seconde, maar op 50 tot 60 fps.

De ontwikkelaar laat ook weten dat de ARK: Survival Evolved die wordt aangeboden nog niet de volledige game is. Het uiteindelijke product staat gepland voor de lente van 2017. Er zullen dus regelmatig updates verschijnen met nieuwe content, zoals nieuwe dinosauriërs, wapens en andere items.