2915631-star_wars_battlefront_e3_screen_2___survival_mission_tatooine_wm

Tijdens de Nasdaq 35th Investor Program Conference in Londen heeft Electronic Arts Chief Financial Officer Blake Jorgensen gesproken over de plannen van de uitgever als het gaat om aankomende games. Zo vertelde hij als eerste dat er de komende jaren geen nieuwe Battlefield-game gaat komen, men blijft voor nu voortborduren op Battlefield 1 met downloadbare content en dergelijke.

“We won’t have another Battlefield back for a couple of years, next year we’ll have Battlefront, the Star Wars game.”

Waar men zich volgend jaar echter wel op gaat concentreren, dat is de release van een nieuwe Battlefront binnen de Star Wars franchise. Het vorige deel dat EA uitbracht wist voor 14 miljoen verkopen te zorgen, wat een behoorlijk aantal is voor de uitgever. Men is dan ook erg enthousiast over hoe de game uitgebracht is, hij noemde het een mooie en geliefde game. De kritiek die Battlefront kreeg was vooral gebaseerd op het feit dat men meer van de game wilde, zoals een singleplayer.

“We’re taking that criticism to heart as we’re building the next game, and we’re trying to address any of the issue that it had”

Hij zei dat EA deze kritiek meeneemt naar de volgende game, wat erop duidt dat deze completer zal zijn qua content. De precieze release van de nieuwe game is nog onbekend, evenals de naam.