maxresdefault-53

Eerder berichtten we al over de aanwezige input-lag op LG’s OLED TV’s en dat er een firmware update vereist was om dit op te kunnen lossen. Deze nieuwe firmware update is er nu en voegt een ‘[HDR Game]’-modus toe aan de televisies. Het gaat om de C6, E6 en G6 OLED series van LG.

Alvorens de firmware update maakte de LG 2016 OLEDs gebruik van [HDR Vivid], [HDR Bright] of [HDR Standard] modus. Geen van deze modi wist echter een input-lag te realiseren die lager lag dan 50ms. Dit zorgde voor veel gefrustreerde eigenaren, die zo’n prijzige televisie in huis hebben en graag games spelen op de Xbox One S of PS4.

Met deze nieuwe firmware wordt de input-lag in de ‘[HDR Game]’-modus echter flink verlaagd richting de 34.1ms. Dit is in lijn met andere HDR TV’s, al is het niet zo ‘rap’ als de Samsung TV’s die vaak een input-lag hebben van rond de 15 tot 20ms.

De firmware update is voor nu enkel nog beschikbaar in de Verenigde Staten, maar zal de komende dagen ook uitrollen naar de rest van de wereld.

lg-hdr-game