Binnenkort ook een nieuwe firmware voor 3D foto’s

Een tijdje geleden kregen we een firmware update die het mogelijk maakt om in 3D te gamen. Hierbij moet je over een 3D TV en een 3D bril beschikken. Spijtig genoeg zijn er weinigen die dat kunnen aanschaffen aangezien je er flink wat geld voor moet neerleggen. Binnenkort is het ook mogelijk om films in 3D te bekijken dankzij een firmware-update.

Deze 3D Blu-ray update zal vanaf september te downloaden zijn. Dit is niet alles wat de 3D-technologie te bieden heeft. Sony heeft namelijk twee nieuwe Cyber-Shot toestellen op de markt gebracht die 3D foto’s kunnen nemen. Dit betekent dat we na de 3D Blu-ray update nog een nieuwe update mogen verwachten die .mpo files kan lezen. Deze files zijn dus 3D foto’s die men via de PlayStation 3 op hun 3D TV’s kunnen bekijken. Mick Hocking, Senior director van SCEE, denkt echter dat 3D gaming het meeste potentie biedt voor onze consoles.

Mick Hocking – We think games are going to be the killer content for 3D. In general, we find that 3D enhances all types of games. There are no types that it doesn’t bring a benefit to. We think the games this year are going to do the same [as Avatar did for movies] for the gaming community.

 1. Anoniem -   
  Ricardo's avatar

  nu nog een tv zonder bril en ik koop het meteen

 2.    260 XP
  AngelEmiel's avatar

  OMG 3D FOTO’S… Haha, waar staat het stil?

  @Ricardo: ja, nu nog een tv zonder bril en het is helemaal perfect, maar dat duurt niet zo heel lang meer hoor, trust me

 3.    585 XP
  P_layboy_PV_'s avatar

  @AngelEmiel:

  Duurt misschien niet lang meer, maar wordt wel vertieft duur.

  Ik weet niet wat jullie denken, maar dat gaat waarschijnlijk egt wel 2500 eu minimaal worden

 4.    1919 XP
  ddvos's avatar

  nieuwe technologie is altijd duur ik wacht wel tot dat het goedkoper woord

 5.    585 XP
  P_layboy_PV_'s avatar

  @ddvos:

  Ja terecht, dat is dan wel een jaar of 2 waarschijnlijk, maar mijn tv is nu pas een jaar oud, dus dat maakt ook niet uit.

 6.    195 XP
  gathuv's avatar

  “Spijtig genoeg zijn er weinigen die dat kunnen aanschaffen aangezien je er flink wat geld voor moet neerleggen. ”

  Flink wat? zeg maar gerust een flinke rib uit je lijf. Die tv’s zijn absurt duur ( 1300,- voor de goedkoopste 40 inch model :s )

 7. Anoniem -   
  Julian's avatar

  Ik snap niet waarom iedereen een probleem heeft met die brillen je hebt ze niet de hele dag op je kijkt een film of je gaat gamen voor een paar uur en klaar daarna kijk je weer gewoon TV, ik ga er wel een kopen alleen niet de eerste generatie ik wacht tot de volgende dan zijn hopelijk alle kinderziektes eruit.

  @gathuv 1300,- euro vind ik niet duur :-S

  Ik wil 65″ inch dus dat gaat wel duur zijn maarja dan heb je ook wat.

  @ AngelEmiel geloof me het gaat nog lang duren ik werk samen met die bedrijven om die techniek goed te krijgen en we zijn er nog lang niet, OLED had er ook al lang moeten zijn 😛

 8.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  @Ricardo: Ben het met je eens, wacht daarom dan ook met het kopen van een pc monitor waarbij je geen bril nodig hebt.

  Zie me al zitten in de woonkamer “met zijn allen voor de tv met die stomme bril op”

 9.    5495 XP
  7th-son's avatar

  foto’s in 3d lijkt me best een gaaf concept om eerlijk te zijn
  zal wel een camera worden met 3 lensen ofzo, of iets wat vanuit 1 lens meer perspectieven kan fotograferen

  ik wacht nog even met 3d tv, ik wil eerst met eigen ogen zien wat het kan, en of het echt zo’n hype word als dat ze er van maken

 10. Anoniem -   
  Henny's avatar

  Beste Jonas Smet,

  Welke bron laat jou weten dat deze update in September pas komt? ik heb namelijk wel zo’n grote dure 3D TV en wil liever niet nog 2 maanden wachten! Sony verkoopt inmiddels toch ook al de 3D TV’s? Er zijn nu al diversen merken op de markt maar 3D films en materiaal is er nog niet, als deze firma’s zich maar niet zelf de das om doen. Nu denkt iedereen ik koop nog geen TV er is nog steeds niets van films op de markt daar zal echt verandering in moeten komen en wel snel!

 11.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  @Henny:

  maar 3D films en materiaal is er nog niet: Hoe kom je daar nu bij ?

 12. Anoniem -   
  Henny's avatar

  Ga eens naar de Media – Markt en vraag daar eens of je een 3D film kunt kopen op dit moment. Dus niet! en daar gaat het toch allemaal om? die 3D demo’s op internet zijn leuk maar wij willen een groter aanbod in de winkel waar het voor de gewone gebruiker verkrijgbaar moet zijn.

 13.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  @Henny: Je moet ook niet bij de Mediamarkt bij jou in het dorp zijn ( die lopen 5 jaar achter ) er zijn al wel 3d films en games.

 14.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  dat lijkt me wel vet 😛

 15. Anoniem -   
  Henny's avatar

  @ps3dennis Als je nou eens niet had verteld waar ik niet moet zijn, maar wel had verteld waar ik wel moet zijn daar hadden we allemaal heel wat meer aan gehad!

  Plaats eens wat links of adressen waar ik dan wel terecht kan en voor welke films allemaal? Je lijkt wel een puber waar je elk woord uit moet trekken.

 16.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  @Henny: Dit gedrag van jou is nu typisch het gedrag wat je van een PUBER kan verwachten (zeuren en nog eens zeuren), maar goed kijk eens in de PS-store na 3D games, voor films kijk maar eens hier http://www.blu-ray.com/news/?id=4205
  (Monsters vs Aliens stereoscopic 3D Blu-ray) Wil je deze film hebben ga dan eens met je luie puber reet van de bank af en ga eens kijken bij een mediamarkt buiten je grot/dorp. Zeg niet dat ze daar deze film niet hebben, want heb hem er zelf zien liggen en even een stukje bekeken met een shutter glasses op.

 17. Anoniem -   
  Henny's avatar

  @ps3dennis

  Dat is nu wat ik bedoel Ook jij hebt in de grote stad geen Media – Markt gevonden waar deze Blu Ray te koop is omdat hij slechts wordt bijgeleverd als je een Blu Ray speler koopt. Daarbij komt dat op deze website die jij dan wel gevonden hebt Monsters vs Alians dan ook de enige 3D film is die er te koop is de rest werkt met blauwe en rode brillenglazen, dat noem ik niet genoeg 3D materiaal zoals jij het omschrijft. Dan die 3, in totaal, en één demo game voor de PS3 in 3D zal ook bijna elke PS3 bezitter met een 3D scherm nu wel bezitten.
  Ik bedoel alleen maar te zeggen “een computer is zo goed dan de software die er voor is” geen software geen computer verkoop. Dat werkt ook zo bij 3D tv’s er zal meer aanbod moeten komen zowel games als films. Nu houden de fabrikanten de films vast om ze straks bij hun TV of BR speler te kunnen bijleveren waardoor mensen hun speler kopen en niet die van de concurrent.

  Maar ik las net even terug jij gaat helemaal niet met zo’n brilletje op zitten kijken dus voor mij stopt hier de conversatie. have a Happy live!

 18.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  #17 Henny
  Maar nu even serieus.
  Ik heb nergens getypt dat er 10tallen films zijn, ik wist alleen dat die ene film “Monsters vs Aliens en het regent gehaktballen” wel te koop zijn als “3D BR” heb de film zelf zien liggen bij de mediamarkt, en ook uit getest. ( die site was alleen voor bewijs dat er al wel een echte 3D film bestaat )

  Leuk voor je dat je dan einderlijk wel die 3D games heb zien staan in de ps3-store ( ik heb dan ook niet getypt dat je de nieuwste games in 3D kan kopen )

  conclusie: einde discussie