twd
Gisteren kregen we de eerste beelden te zien van The Walking Dead nadat Telltale Games een lange trailer toonde tijdens The Game Awards. Met een release op 20 december komt de start van het nieuwe seizoen nu snel dichterbij en zo zijn er ook nieuwe details bekendgemaakt.

Zo heeft Telltale bekendgemaakt dat spelers hun save uit seizoen één en twee kunnen importeren naar seizoen drie. Hierdoor kunnen eerder gemaakte keuzes effect hebben op het verhaal dat je in dit derde seizoen zult beleven. Details over alle importeer opties worden binnenkort bekendgemaakt. Als je geheel nieuw bent, dan biedt dit derde seizoen je ook de optie om middels wat keuzes een eigen achtergrond verhaal te creëren waarop je vervolgens dit nieuwe seizoen beleeft.

Ook heeft Telltale Games laten weten dat de start van het seizoen gelijk via twee episodes gaat. De eerste episode was namelijk zo lang, dat men besloten heeft om het op te delen in twee episodes en deze zijn direct vanaf 20 december beschikbaar. Hierdoor zul je dus gelijk een lange seizoenspremière kunnen beleven.

In dit nieuwe seizoen zijn twee personages speelbaar, namelijk de bekende meid Clementine en het nieuwe personage Javier.