Afgelopen avond werd Marvel vs. Capcom Infinite aangekondigd tijdens de PlayStation Experience persconferentie van Sony. Er werd toen een actievolle trailer getoond, maar gameplay ontbrak nog en ook was er nog weinig informatie over de game bekend. Daar is nu verandering in gekomen.

Marvel vs. Capcom Infinite heeft namelijk een eerste gameplay trailer gekregen. Deze trailer, die je onderaan dit bericht kunt bekijken, toont enkele spectaculaire gameplay fragmenten waarin Mega Man en Ryu het opnemen tegen Iron Man en Captain Marvel. Als je benieuwd bent naar de game, dan is de trailer zeker het bekijken waard. Ook hebben we nog enkele screenshots voor je.

Naast de gameplay trailer heeft Capcom ook de eerste details over Marvel vs. Capcom Infinite onthuld. Zo zal de game meerdere singleplayer modi bevatten, namelijk Arcade, Training, Mission en een uitgebreide Story modus. Daarnaast worden 2v2 matches ondersteund. Ook online heeft de game genoeg te bieden, met onder andere ranked en casual wedstrijden en leaderboards.

Een andere belangrijke feature van de game zijn de Infinity Stones. Deze komen uit het Marvel universum en spelers kunnen één van de zes verschillende soorten kiezen. Elke Infinity Stone heeft een unieke invloed op de vaardigheden van de personages en zullen “game-changing effecten” hebben die een wedstrijd snel kunnen kantelen. Hoe dit precies in zijn werk gaat is nog niet helemaal duidelijk.

Marvel vs. Capcom Infinite moet aan het einde van 2017 verschijnen en is in ontwikkeling voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Het werd gisteren ook duidelijk dat Ultimate Marvel vs. Capcom 3 per direct beschikbaar is voor de PS4, een mooi opwarmertje voor de nieuwe game van volgend jaar dus.