utll
Sony begon de PlayStation Experience persconferentie met de aankondiging van Uncharted: The Lost Legacy, een stand-alone game die volgend jaar moet verschijnen. Na de aankondiging heeft Sony meer details bekendgemaakt, zodat we enigszins een idee krijgen van wat we kunnen verwachten.

In deze nieuwe game speel je met Chloe Frazer die we nog kennen uit Uncharted 2. Het verhaal van Nathan Drake is afgelopen, maar dat betekent niet dat alle verhalen in het universum op zijn en daarom zullen we deze keer met haar kunnen spelen.

Ze beleeft in deze game haar eigen avontuur en het speelt zich ongeveer een jaar na de avonturen van Nathan Drake in Uncharted 4 af. In dit avontuur gaat Chloe op zoek naar een oud Indiaas artefact. Maar om dit artefact te bemachtigen moet ze uit de handen van een meedogenloze oorlogsprofiteur blijven. Om dat voor elkaar te krijgen schakelt ze de hulp in van Nadine Ross, die we kennen uit Uncharted 4.

Gezamenlijk gaan ze op pad en onderzoeken ze het Ghats berggebied in India. Hier treffen ze oude tempels aan waarin ze op zoek gaan naar de legendarische ‘Tusk of Ganesh’. Tijdens hun avontuur zullen ze elkaar beter leren kennen en samen moeten werken waarbij ze beiden hun unieke talenten moeten inzetten.

De nieuwe omgevingen die je aandoet zijn een mix van oude ruïnes, tempels, jungles, steden en meer. De dynamische gameplay die je kent uit Uncharted 4 keert terug in een avontuur dat breed lineair van opzet is, wat veel speelruimte suggereert. Elementen die je zoal tegen zult komen zijn voertuigen, puzzels, journal interacties, actie enzovoort. De uitbreiding zal ook een stuk langer zijn dan bijvoorbeeld de Left Behind uitbreiding voor The Last of Us.

Als laatste kon men nog bekendmaken dat met Chloe spelen een andere ervaring is, omdat men vernieuwde combat mechanics toepast en omdat zij natuurlijk wat anders vecht dan Nathan Drake. Buiten de inhoudelijke details om liet Naughty Dog ook nog weten dat kopers van deze game toegang krijgen tot de gehele Uncharted 4 multiplayer alsook de Survival modi.

Hieronder nog een aantal nieuwe screenshots.