Hands-on: Medal of Honor Multiplayer

Hands-on: Medal of Honor Multiplayer – Na lange tijd geen nieuw Medal of Honor deel gezien te hebben is de franchise helemaal terug. Medal of Honor stapt uit de tweede wereldoorlog setting en komt naar het moderne tijdperk. De game speelt zich af in Afghanistan. De singleplayer en multiplayer van de game worden apart ontwikkeld. Zo wordt de multiplayer ontwikkeld door DICE, die kennen we natuurlijk allemaal van onder andere Battlefield. De multiplayer beta van Medal of Honor is op dit moment volop bezig en ook wij konden aan de slag met deze game. We gaan in deze hands-on dieper op de multiplayer in.

Mission en Team Assault

Nadat we de beta van de game hadden opgestart gingen we gelijk vol enthousiasme aan de slag. We kregen in totaal twee game modi voor onze kiezen. Zo kun je kiezen uit het bekende Team Assault, ook wel bekend als Team Death Match, waar het de bedoeling is om je tegenstander uit te schakelen en de partij die als eerste het maximaal aantal kills bereikt wint. Daarnaast kunnen we ook nog kiezen uit de zogenaamde game modus ´Mission´. Je hebt in deze modus een aanvallend en een verdedigend team. Je zou het kunnen vergelijken met de Gold Rush modus bekend van Battlefield: Bad Company.

In Mission bestaat het aanvallend team uit de US Rangers en de verdedigers uit de zogenaamde Insurgents oftewel de terroristen. Het aanvallende team krijgt verscheidene opdrachten voor de kiezen. Het verdedigende team moet dan voorkomen dat het aanvallende team erin slaagt hun opdracht te voltooien. Zo moet het aanvallende team bijvoorbeeld een wegblokkade vernietigen met gebruik van C4 of een bunker opblazen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je weer een andere opdracht die je moet voltooien. Als het verdedigende team zo lang mogelijk stand weet te houden zal het winnen. Als het aanvallende team erin slaagt om alle opdrachten te voltooien dan hebben zij gewonnen.

Special Forces, Rifleman, Sniper, unlocks en awards

De multiplayer bevat in totaal drie verschillende klasses: Special Ops, Rifleman en Sniper. Elke klasse heeft zo zijn eigen wapens. Zo is de Rifleman bewapent met een assault rifle dat een grenade launcher bevat en een secondary weapon. Uiteraard zitten hier ook de standaard dingen bij zoals granaten. De Special Ops is een klasse dat is uitgerust met een iets compactere assault rifle en een raketwerper. Dan hebben we uiteraard nog de sniper. Je kunt deze klasse kiezen als je je tegenstanders van veraf wilt dood schieten.

Uiteraard kun je in de game unlocks voor je wapens vrijspelen. Er zijn talloze unlocks aanwezig, zo kun je extra veel kogels vrij spelen, een red dot sight, een scope, nieuwe wapens en nog veel meer. Hetgeen wat ons erg opviel was dat bij het wapen dat je kreeg bij de klasse sniper geen standaard scope bij zat. De scope voor de sniper moest je eerst unlocken. Je kunt wapens en upgrades unlocken door punten te verdienen. Deze punten verdien je elke keer als je een kill maakt, een bom plaatst, onschadelijk maakt of als je bijvoorbeeld een ribbon behaalt.

De game bevat daarnaast ook nog eens medals en ribbons. Deze onderscheidingen krijg je als je verschillende dingen behaalt. Bijvoorbeeld als je je eerste match wint, 10 mensen doodt met een assault rifle, eindigt op de eerste plek en nog veel meer.

Maps

De beta van de game bevatte in totaal twee maps. Voor elke aanwezig game modus één map. Voor de game modus Team Assault is er een map genaamd Kabul City Ruins. Deze map speelt zich af in de stad Kabul. Kabul City Ruins speelt zich af in een verwoest gedeelte van de stad, daarom is de map ook erg chaotisch en zullen de kogels overal om je oren vliegen. Over deze map verspreidt zul je ammo crates vinden. Hier kun je je kogels bijvullen en jezelf healen.

De map voor de game modus Mission heet Helmand Valley. Deze map is uiteraard een flink stuk groter aangezien je hier steeds verschillende opdrachten zal moeten voltooien. Anders dan in Kabul City Ruins krijg je in deze map één tank onder je hoede. De map Helmand Valley is uitstekend voor snipers. Er zal genoeg ruimte zijn om je tegenstanders van een afstand uit te schakelen.

Graphics & Sound

Over de graphics van de game kunnen we nog niet veel zeggen. De graphics van de game vallen tegen maar uiteraard moeten we hierbij rekening houden dat het over een beta gaat. We hoeven ons dus totaal geen zorgen te maken dat de game er uiteindelijk ook zo uit zal gaan zien. Ontwikkelaar DICE zal de graphics vast en zeker nog wel oppoetsen. De explosies daarentegen in de game zien er wel heel erg realistisch uit. Over het geluid van de game kunnen we wel alvast heel positief zijn. Het geluid is werkelijk waar fantastisch en het klinkt net of je er echt midden in zit.

Conclusie

Over de multiplayer van Medal of Honor zijn we in ieder geval erg positief. We hebben ons vermaakt met de multiplayer van de game. Hoewel de beta wat bugs bevat, irritante freezes en dat de graphics niet van een al te hoge kwaliteit zijn, zijn we ervan overtuigd dat dit allemaal beter zal zijn in de uiteindelijke versie. Of de game een echte Modern Warfare 2 killer zal worden zullen we zien vanaf 12 oktober, dan is de game namelijk verkrijgbaar.

Boxshot Medal Of Honor

Medal Of Honor

Releasedatum:
14-10-2010
Genre:
Actie
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:
EA: ‘Battlefield 3 heeft marktaandeel van CoD weggesnoept’
Gepubliceerd op 2 jul, 2012 om 13:28
Medal of Honor pers evenement op 6 maart, mogelijke sequel
Gepubliceerd op 7 feb, 2012 om 14:12
Teaser voor de nieuwe Medal of Honor in Battlefield 3 doosjes
Gepubliceerd op 24 okt, 2011 om 08:50
Medal of Honor 8-Disc Limited Edition Soundtrack
Gepubliceerd op 4 mei, 2011 om 15:28
 1.    449 XP
  AT1LLA's avatar

  Heb hoog verwachtingen van deze game.
  Echt een game tussen battlefield + cod:mw1+2.

 2. Anoniem -   
  Brodolfo's avatar

  @AT1LLA: Heb hoog verwachtingen van deze game.

  Heb de beta gespeeld, en hij viel echt mega tegen. Had ik niet verwacht van Dice. De beta loopt totaal niet soepel, geen voice chat, geen squads, upgrades komen niet in beeld te staan als je die behaald hebt. En zo zijn er nog wel wat meer dingen die ik niet verwacht had van deze game. Maja dat is mijn mening en nu ik de beta heb gespeeld zit ik er niet meer over na te denken om het spel te kopen.

 3.    6677 XP
  Myx's avatar

  Er zijn idd nog wat bugs, maar het heeft zeker weten potentie, alleen moet ik eerst nog de mp van cod7 spelen om te oordelen welke ik ga kopen.

 4.    954 XP
  Patrick.G's avatar

  Beta was vrij kut, maar dat was die van Battlefield Bad Company 2 ook, en dat is uiteindelijk een hele vette online multiplayer shooter geworden!

 5.    449 XP
  AT1LLA's avatar

  @Brodolfo:

  Serieus, kijk daar was ik al bang voor.
  Eerst grote beloftes geven en daarna een leuke online gameplay game maken.
  Oke is wel de beta, maar toch gaan je verwachtingen als de TITANIC zinken 😀

 6.    356 XP
  xjoeyxx's avatar

  ik denk niet dat ze het nog heel erg zullen oppoetsen enzo.
  DICE is natuurlijk ook bezig met zijn eigen BF:BC2 – Vietnam. Ze zullen dit oppoetsen todat het kan concureren met CoD 7. Maar niet zo dat het concureert met bad company 2 vietnam. Want wie gaat er nou eigen concurentie maken?
  tenminste dat lijkt me logisch

 7. Anoniem -   
  Henkie's avatar

  WTF? slechte graphics? ziet er veel beter uit dan mw2! en het is maar een beta dus er mogen bugs inzitten en er mogen verbeterpunten zijn. En de geluiden zijn echt geniaal.

 8.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Denk dat deze game echt goed word, maar of die meer gaat verkopen dan CoD…

 9.    1693 XP
  chronic010's avatar

  @Patrick.G:

  Dat vond ik dus ook, had/heb beide beta’s gehad, en vond bfbc2 ook bagger in de beta, maar eindprodukt was te vet voor woorden.

 10. Anoniem -   
  tj's avatar

  hmm , vergeleken met mw2 vind ik het er nog erg traag uitzien allemaal , ook als je iemand raakt zieje diegene niet bewegen ofso , tis dan wel een beta maar ik vind het er nog somber uitzien ..

 11.    1402 XP
  Selec1's avatar

  @Brodolfo: B E T A. Snap je wat dat betekent?