sniper elite 4

De verhalen in de Sniper Elite-serie waren altijd al gebaseerd op echte gebeurtenissen, maar met het vierde deel wil Rebellion dit nog meer op de voorgrond plaatsen.

De maps van Sniper Elite 4 zijn minstens drie keer groter dan zijn voorganger, dus er is ook veel meer mogelijk. Dit vraagt dan ook om een groter verhaal en dat denkt de ontwikkelaar gevonden te hebben in het Italië van 1943. Hier zal je niet alleen tegen de Duitsers moeten vechten, maar ook tegen de maffia en de Fascist Black Brigade.

Elke groepering heeft zijn eigen verhaal en het is aan de speler of zij hier meer over willen weten. Voordat je op een missie gaat, kan je namelijk praten met sommige personen van de verschillende facties of je kunt dit aan je voorbij laten gaan.

Tijdens je avontuur kan je weer informatie verkrijgen over de missie of het overkoepelende verhaal. Je kunt mensen afluisteren of, als je iemand hebt omgebracht, zijn kleren doorzoeken naar belangrijke documenten.

Rebellion heeft ook een trailer vrijgegeven die het verhaal van Sniper Elite 4 vertelt en deze is hieronder te aanschouwen.