gravityrush2header
Topper van 2017: Gravity Rush 2 – De eerste Gravity Rush was een game waar gamers zo’n 5 jaar geleden hun PlayStation Vita voor hadden gekocht. Een unieke game waarin je de motion controls van het apparaat kon gebruiken om hoofdpersonage Kat in verschillende richtingen te sturen. Helaas voor de fans werd de first party ondersteuning vanuit Sony al snel teruggetrokken toen bleek dat de handheld niet zo goed op de markt lag in elk werelddeel behalve Japan. De grote verrassing was daarom toch wel de aankondiging van Gravity Rush 2, een titel die de PS Vita veel eer aan doet, maar wel enkel op de PlayStation 4 zal verschijnen in 2017.

gravityrush2

Gravity Rush 2 – Het verhaal van Gravity Rush 2 gaat door waar het eerste deel is gebleven en volgt Kat met haar zwaartekracht tartende kat Dusty en lotgenote Raven. Hoewel er van het verloop van het verhaal nog weinig bekend is, werden er in vrijgegeven gameplay video’s en trailers wel een aantal nieuwe gameplay-elementen geïntroduceerd die de gameplay meer diepgang moeten geven. Naast de normale zwaartekracht controle, kan Kat nu ook Jupiter en Lunar mode gebruiken om haar aanvallen meer impact te geven of juist sneller te bewegen. Deze optie kan je gebruiken naast de mogelijkheid om al je abilities te upgraden, waardoor je sowieso al sneller, sterker en efficiënter wordt.

Gravity Rush 2 wordt net zoals haar voorganger ook weer een erg uitgebreide game, die naast de hoofdverhaallijn ook nog veel zijmissies zal hebben, waardoor je sneller kunt upgraden. Voor de perfectionist zijn er ook uitdagingen in de game die je uitdagen om al je krachten tot het uiterste te gebruiken. Zo moet je bijvoorbeeld parcoursen afleggen met een snelle tijd en grote waves aan vijanden verslaan, of een combinatie van beiden. Dit zorgde in het eerste deel voor een frisse afwisseling tussen de normale missies door en we verwachten dat dit in Gravity Rush 2 ook een welkome toevoeging zal zijn.

gravityrush2-1

Het mooie aan een game als Gravity Rush 2 is dat je vooral door de unieke gameplay-elementen een heel ander soort game ervaart dan wat je gewend bent van andere, ‘vergelijkbare’ games. Het is een mix tussen actie, avontuur, hack ’n slash, platform en RPG, die, ondanks dat de game erg verhaalgedreven is, erg leunt op de gameplay. De game introduceert je langzaamaan tot nieuwe methodes om zowel te platformen als te vechten en naarmate je sterker wordt, komt er ook steeds meer uitdaging op je af in plaats van dat je al snel té sterk wordt voor de dingen die je doet. Project Siren wist dit in het eerste deel goed te balanceren en legt de nadruk op hoe dit nog verder genuanceerd kan worden in het tweede deel.

Waarom gaat dit een topper worden? Ondanks dat de nieuwigheid van de speelstijl die de game hanteert er een beetje vanaf is, weet de game nog steeds een goede indruk achter te laten. Elke keer dat we de game voorafgaande aan de release hebben gespeeld, kregen we meer en meer zin om de volledige titel te spelen. De kracht van Gravity Rush 2 lijkt hem vooral in de finesse achter de gevechten te zitten, die makkelijk te leren zijn maar vooral moeilijk om te beheersen. In het begin ziet het er vooral klungelig uit, maar zodra je het een beetje onder de knie hebt, kun je van elk gevecht een waar spektakel maken.

gravityrush2-2

Meer over Gravity Rush 2:
Gespeeld: Gravity Rush 2
De personages van Gravity Rush 2
Veel gameplay van Gravity Rush 2
Gravity Rush 2 trailer