tekken7header

Topper van 2017: Tekken 7: Fated Retribution – Het is alweer een behoorlijke tijd geleden dat we een Tekken game kregen op de console, maar dat wachten gaat in 2017 dan eindelijk tot een einde komen. Tekken 7 is momenteel al geruime tijd speelbaar in de arcadehallen van Japan, waardoor de game bij de consolerelease het complete rooster zal bevatten en de bugs tot een minimum beperkt zullen zijn. De consoleversie zal echter wel een ietwat andere titel dan de arcadeversie krijgen, die kortweg Tekken 7 heet. De console uitgave zal namelijk Tekken 7: Fated Retribution heten, maar voor de rest is het zo goed als gelijk.

tekken7

Tekken 7: Fated Retribution – De toevoeging van een subtitel is niet zonder reden, want de arcadeversie kreeg in juli 2016 de Fated Retribution update. Deze update bracht verschillende gameplayveranderingen met zich mee. Zo kwam de ‘Rage Drive’ erbij, die de speler in ‘Rage Mode’ kan plaatsen nadat deze bepaalde moves uitvoert. Gedurende deze tijd ben je iets krachtiger dan normaal, maar je hebt nog wel verbintenis met de healthbar van je personage. Heb je een volle healthbar? Dan zal de schade buitengewoon sterk zijn. Is deze slechts halfvol, dan zal de schade minder indrukwekkend blijken. Een leuke toevoeging, die ervaren spelers de kans geeft om meer uitdaging in de game te vinden. Bovendien geeft het de game meer diepgang.

Tekken 7 zal het meest donkere deel zijn dat de franchise ooit gekend heeft. Het is namelijk de conclusie van de Mishima Clan Saga en je gaat dus antwoorden krijgen op vragen omtrent de familieruzie tussen Heihachi Mishima en zijn zoon Kazuya Mishima, alsook kleinzoon Jin Kazama. Hiermee zal Tekken 7 dus aan een wens van de spelers tegemoet komen, want het mysterie heeft zich de afgelopen jaren uitgespreid over meerdere delen. Deze antwoorden verdienen we na al die jaren wel en bijzonder hierin is dat het Street Fighter personage Akuma ook een belangrijke rol in het verhaal zal spelen. Het is nog onduidelijk wat Akuma precies te maken heeft met de familieruzie, maar na het spelen van Tekken 7 gaan we hier gelukkig achter komen.

tekken7-1

In de game gaan we een hoop bekende namen zien, met meer dan 36 speelbare personages. Uiteraard is de welbekende cast ook weer aanwezig, met namen als Bryan Fury, Eddy Gordo, Heihachi Mishima, Hwoarang, Jin, Ling Xiayu, Marshall Law, Nina Williams, Steve Fox en nog veel meer. Ook zullen er genoeg personages zijn die debuteren in dit deel, waaronder Jack-7, een nieuw model in de Jack-serie. Dit personage komt met rood haar en groen gloeiende armen, die de nodige kracht zullen brengen. Daarnaast is er nu nog een vrouwelijke versie van Raven, namelijk Master Raven, en zij is de baas van de organisatie waar Raven voor werkt. Verder zien we nog Shaheen, een kerel uit Saudi-Arabië met een ‘military self-defense’ vechtstijl, die vooral de beginners moet bekoren. Als laatste het meest bijzondere personage, hoewel we dat eigenlijk al een beetje verklapten, namelijk Akuma uit Street Fighter, die een belangrijke rol in het verhaal zal spelen.

Waarom gaat dit een topper worden? Tekken 6 kwam uit in het laatste kwartaal van 2007, wat betekent dat het alweer 10 jaar geleden is dat er een volwaardige Tekken werd uitgebracht op de consoles. Tussendoor hebben we nog wel Tekken Tag Tournament 2 gehad, wat eigenlijk een betere game bleek te zijn dan het toch wat teleurstellende Tekken 6. Wat we echter tot nu toe van Tekken 7 hebben gezien, is van een heel ander kaliber dan Tekken 6. De game ziet er top uit en we zijn blij dat men zich nu ook gaat concentreren op het afsluiten van het verhaal, waarbij de mysteries ontrafeld zullen worden. Lang hoeven we gelukkig niet op Tekken 7 te wachten, want de releasedatum staat op de eerste helft van 2017.

tekken7-2

Meer over Tekken 7: Fated Retribution:
Gespeeld: Tekken 7 (gamescom)
Gespeeld: Tekken 7
Lange Tekken 7 gameplay trailer toont veel actie