reddeadredemption2header
Topper van 2017: Red Dead Redemption 2 – Toen Rockstar de Facebookpagina rood liet kleuren, ontstond er wereldwijd een gekte. Eindelijk was de befaamde ontwikkelaar begonnen met het onthullen van haar nieuwe titel en de kleur rood kon maar één ding betekenen: Red Dead Redemption 2. De game is het vervolg op Red Dead Redemption en staat gepland voor een release dit najaar. Een releaseperiode of datum van Rockstar moeten we echter altijd met een korrel zout nemen, zoveel hebben we nu wel geleerd, maar voor nu gaan we ervan uit dat Rockstar Red Dead Redemption 2 daadwerkelijk dit jaar zal afleveren.

reddeadredemption2topper

Red Dead Redemption 2 – Mocht je Red Dead Redemption nog niet gespeeld hebben, dan raden we je aan deze titel alsnog op te pakken. Alhoewel het grafisch ietwat verouderd is, kan de game nog prima mee vandaag de dag. Daarnaast, wanneer je de nodige uren bezig bent met Red Dead Redemption, vallen de graphics niet eens meer op. Dat komt namelijk door het feit dat de game zo ontzettend goed is. De gameplay, het verhaal en de mooie wereld maken het ook vandaag de dag nog een prachtige titel om te spelen. Je kunt ervoor kiezen de game op de PlayStation 3 te spelen, maar ook kan je PlayStation Now aanwenden om de game te streamen naar je PS4. Je zult er in ieder geval geen spijt van krijgen.

Genoeg over het origineel, tijd voor de opvolger. Het enige wat we tot op heden van Red Dead Redemption 2 hebben gezien, is een trailer. Meer is er simpelweg niet beschikbaar van de game, behalve de aankondigingsposter. Op deze poster zien we 7 cowboys aan de horizon en het is nu slechts speculeren wat dit precies betekent. Mogelijk werk je met meerdere cowboys samen en is één hiervan de protagonist. Of wellicht kiest Rockstar ervoor dat je met meerdere personages gaat spelen, zoals dat in GTA V kon. Misschien betreft het een soort Magnificent Seven, wat ook een mogelijkheid zou zijn waar Rockstar voor heeft gekozen.

Wat de verhaallijn van de game ook gaat zijn, de trailer liet ons in ieder geval zien dat we een hoogstaande game mogen verwachten. Rockstar staat immers garant voor kwaliteit en de trailer zag er indrukwekkend uit. Leuk om te weten is ook dat de trailer gecaptured is op een originele PlayStation 4; wie weet wat men dus straks in petto heeft voor de PS4 Pro. De trailer toonde ons in ieder geval dat er weer volop leven in de brouwerij is. Zo zagen we menig dier voorbij komen, een winkel met een paar mensen op de veranda die aan het relaxen waren, een prachtige natuuromgeving en nog veel meer. Veel van het centrum kregen we overigens niet te zien, maar desalniettemin wist de trailer op een uitstekende manier de sfeer te tonen. Rockstar zal er ongetwijfeld weer voor zorgen dat alles erg authentiek aanvoelt.

Waarom gaat dit een topper worden? Het is wellicht niet helemaal eerlijk, maar de grootste reden voor ons is simpelweg de ontwikkelaar. Rockstar staat er om bekend games af te leveren die niet alleen compleet zijn, maar ook een goed script kennen en ontzettend veel details bevatten. Rockstar plaatst zichzelf met ontwikkelaars als Naughty Dog in het topsegment van de industrie. Een andere reden is Red Dead Redemption, met een gemiddelde metascore van 9.5, waarmee het één van de best beoordeelde games is op de PlayStation 3. Dat heeft de lat en verwachtingen erg hoog gelegd en daar zal men natuurlijk aan proberen te voldoen. Zelfs als je niets met de setting hebt, is het alsnog moeilijk om Red Dead Redemption niet te kunnen waarderen. Alles klopte in deze game en we hopen dat Rockstar dit met Red Dead Redemption 2 voort gaat zetten, met daarbij innovatieve ontwikkelingen, zoals we dat ook bij GTA V zagen.

reddeadredemption2

Meer over Red Dead Redemption 2:
Rockstar kondigt Red Dead Redemption 2 aan
Red Dead Redemption 2 bevat mogelijk drie speelbare personages