crashbandicootnsanetrilogyheader

Topper van 2017: Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy – Tijdens de E3 van 2016 was het dan eindelijk zover: Sony kondigde trots aan dat er een remaster van Crash Bandicoot gemaakt zou worden. Jarenlang waren er geruchten over een potentiële opvolger of remaster, maar elke keer liep het uit op niets, tot het grote moment tijdens Sony’s E3 persconferentie daar eindelijk was. De remaster wordt niet gemaakt door Sony zelf en de originele ontwikkelaar, Naughty Dog, heeft er ook vrij weinig mee te maken. De rechten zijn namelijk in handen van Activision en dus heeft Sony samen met Activision een deal gesloten om de klassieke games alsnog uit te kunnen brengen, exclusief voor de PS4.

crashbandicootnsanetrilogy

Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy – Nog niet zo heel lang geleden, tijdens Sony’s eigen PlayStation Experience evenement, werd de remaster voorzien van een officiële naam. De franchise zal namelijk onder de naam ‘Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy’ uitkomen voor de PS4. In deze trilogie vinden we drie games, namelijk Crash Bandicoot, Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back en Crash Bandicoot: Warped. Al deze games zijn destijds ontwikkeld door Naughty Dog en uitgekomen op de originele PlayStation. Destijds waren alledrie de games een regelrechte hit en zodoende erg populair bij PlayStation bezitters. De eerste Crash Bandicoot kwam ongeveer een jaar nadat de PlayStation console verschenen was uit en Crash wist zich sindsdien te ontpoppen tot een PlayStation mascotte.

Het terugbrengen van Crash Bandicoot is dan ook uitermate bijzonder en fijn om te zien, al betreft het slechts een remaster. Games als Ratchet & Clank, Jak & Daxter en Crash Bandicoot zijn immers franchises die PlayStation groot hebben gemaakt en die wat ons betreft niet meer vergeten mogen worden. We hebben dan ook het idee dat een remaster van Crash Bandicoot slechts het begin is en men bij grote animo en goede verkopen meer interesse zal hebben in een compleet nieuw deel binnen de franchise. Crash is immers een zeer sympathiek personage en een speciaal voor de PS4 gemaakte platformer is een wens die veel gamers delen.

crashbandicoot1

Men heeft voor de remaster uitermate haar best gedaan en de textures zijn daarom helemaal opnieuw gemaakt, evenals het hoofdpersonage Crash zelf. Alle games delen dezelfde besturing en een intuïtief menu, dat in alle games gelijk is getrokken, inclusief een degelijk opslagsysteem. Alle gameplay-elementen, zoals we die kennen van toen, zijn hetzelfde gebleven, evenals de structuur van de game. De gehele collectie zal geleverd worden op één disc, zodat je makkelijk kunt switchen tussen de verschillende delen.

Waarom gaat dit een topper worden? De ouderwetse Crash Bandicoot in 4K op de PlayStation 4 met dezelfde gameplay van toen? De vraag zou haast moeten zijn: wat moet men doen om dit geen topper te maken? De belangstelling voor Crash Bandicoot is zo enorm groot, dat de remaster haast niet kan falen. De releasedatum is vooralsnog niet helemaal duidelijk, maar er zijn geruchten dat de game in het eerste half jaar van 2017 al gaat uitkomen. Nu is het alleen nog hopen dat de ondersteuning vanuit de community fantastisch gaat zijn en dat men inziet dat een gloednieuw deel écht een goed idee is.

crashbandicoot2

Meer over Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy:
Trailer – Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy
Crash Bandicoot Remastered vergeleken met het origineel