southparkheader
Topper van 2017: South Park: The Fractured But Whole – Het directe vervolg op South Park: The Stick of Truth, een verrassend goede titel gebaseerd op de langlopende en uiterst succesvolle animatieserie South Park. De samenwerking tussen Ubisoft San Francisco en South Park Digital Studios levert wederom meesterbreinen Trey Parker en Matt Stone als schrijvers voor het verhaal op. De subtitel zullen we dan ook niet verder uitleggen.

southpark

South Park: The Fractured But Whole – Oorspronkelijk zou de RPG op de valreep van 2016 uitkomen, maar de game werd afgelopen september toch uitgesteld naar Q1 2017. Dit betekent dat The Fractured But Whole ergens tussen januari en maart uit gaat komen. We hopen natuurlijk zo snel mogelijk. Waar The Stick of Truth een middeleeuwse invalshoek kende – net zoals die legendarische aflevering met Backdoor Sluts 9 – kiest The Fractured But Whole voor de superhelden. Marvel en DC Comics worden uiteraard stevig op de hak genomen. De vrienden willen namelijk een superhelden filmreeks beginnen, maar wie anders dan Cartman kan weer voor opschudding zorgen? Verkleed als de Coon wilt hij zijn eigen filmreeks opstarten.

Het gevolg is een opsplitsing tussen Coon and Friends en Freedom Pals, en met een grote knipoog naar Captain America wordt het een Civil War in South Park genoemd. Jij speelt wederom als The New Kid en kunt in totaal uit maar liefst twaalf verschillende classes kiezen, namelijk Brutalist, Blaster, Speedster, Elementalist, Gadgeteer, Mystic, Cyborg, Psychic, Assassin, Commander, Netherborn, en Karate Kid – allemaal met hun eigen speciale vaardigheden. Ook is het mogelijk om dit keer een geslacht te kiezen. Dit is een grote verbetering ten opzichte van de vier classes uit het vorige deel; daarin kon je bovendien ook niet kiezen voor een geslacht.

southpark1

In alles lijkt The Fractured But Whole het groter, beter en leuker te gaan maken. Het mag dan ook een groot compliment heten dat de twee studio’s slechts drie maanden voor het uitbrengen besloten de game uit te stellen. De reden hiervoor was om de kwaliteit beter te kunnen garanderen, iets wat in deze industrie geen alledaagse reden (meer) is. Een grappig feitje nog: Matt Stone en Trey Parker wilden eigenlijk de game ‘The Butthole of Time’ noemen. De uitgever wilde echter geen game in het schap leggen met het woord Butthole erop.

Waarom gaat dit een topper worden? Als we hier The Stick of Truth zouden bespreken, dan waren we misschien wat voorzichtiger geweest. Die game heeft er inmiddels echter voor gezorgd dat we dit als een topper kunnen beschouwen. Wat deze game namelijk als geen ander doet, is de geest vangen van de animatieserie. De stijl, de bewegingen, teksten, grapjes en algehele vorm van de animatieserie zijn naadloos overgeheveld naar een digitaal, interactief product. Verder ziet het ernaar uit dat deze bigger, better and more badass wordt. Wat wil je nog meer? We gaan het allemaal beleven over enige tijd.

southpark2

Meer over South Park: The Fractured But Whole:
In actie gezien: South Park: The Fractured But Whole
Kom meer over het verhaal te weten met deze trailer
South Park: The Fractured But Whole gamescom trailer