spidermanheader
Topper van 2017: Spider-Man – Eén van de bekendste Marvelhelden zal zijn opwachting maken in een nieuwe game in 2017, namelijk niemand minder dan Spider-Man. In het gelijknamige spel zal je vanzelfsprekend alles kunnen doen waar Spider-Man om bekend staat, hoewel gameplay details nog schaars zijn. Een releasedatum is helaas ook nog niet bekend, maar vooruitblikken op deze superheldengame die exclusief voor de PlayStation 4 zal uitkomen kan zeker geen kwaad.

spiderman

Spider-Man – Peter Parker zal zijn opwachting maken in een nieuw groots avontuur en zal daarbij vanzelfsprekend zijn spinnenpak aan kunnen trekken om zo Manhattan te redden van de ondergang. In deze waanzinnige open wereld game zal er genoeg te doen zijn en zal je naast het noodzakelijke ‘webslingeren’ en snelle parcoursen, ook je acrobatische skills kunnen gebruiken om de misdaad te bestrijden en op die manier New York een stukje veiliger te maken. Eén van de belangrijke feiten die voor deze nieuwe Spider-Man game geldt, is dat deze gemaakt wordt door Insomniac Games. Zij staan vooral bekend om de Resistance games en de Ratchet & Clank-serie, maar ook Fuse en Sunset Overdrive behoren tot hun portfolio.

Deze games hadden een interessant verhaal en dito gameplay, en naar verwachting zal dat ook in Spider-Man niet anders zijn. Insomniac Games werkt nauw samen met Marvel, de uitgever van de Spider-Man comic, om het verhaal zo te schrijven dat ze de charme van Spider-Man niet uit het oog verliezen. Het kleine beetje dat over het verhaal al bekend is, is dat deze Spider-Man game geen oorsprongsverhaal zal bevatten. Dit houdt in dat Peter Parker al een tijdje Spider-Man is met de nodige misdaad bestrijding ervaring en slimme trucjes, wat we ook te zien kregen in de weergaloze E3 trailer die bestond uit in-game beelden.

spiderman1

De ontwikkelaar heeft genoeg vrijheid gekregen van Marvel om een eigen Spider-Man universum neer te zetten, los van alle andere bestaande Spider-Man games en films. Er is dus geen link met een filmreeks of animatieserie en dat geeft veel mogelijkheden. Dit betekent in theorie, behalve een nieuw kostuum met een wit spinsymbool, dat er genoeg ruimte is om het verhaal in een interessante richting te sturen. Insomniac Games kan immers putten uit het rijke Spider-Man verleden, vol met iconische momenten en schurken, om zo een spectaculaire eigen wereld te creëren. Iets waar Insomniac Games genoeg ervaring mee heeft. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat Insomniac Games ook van Sony genoeg vrijheid heeft gekregen, waardoor ze van bovenaf geen enkele druk uitgeoefend krijgen.

Waarom gaat dit een topper worden? Hoewel de eerdere games met Spider-Man in de hoofdrol niet door iedereen werden gewaardeerd, waren deze games niet per se allemaal slecht. Eerlijk is eerlijk, het is al wel een tijd geleden dat we een écht goede Spider-Man game voorbij zagen komen. Met Insomniac Games aan het roer en de vrijheid die ze hebben gekregen, hebben wij er het volste vertrouwen in dat Spider-Man een superheldengame zal worden waar iedereen op zit te wachten. Deze ontwikkelaar is immers van alle markten thuis als het op games maken aankomt en dat schetst natuurlijk een positief beeld.

spiderman2

Meer over Spider-Man:
Sony en Insomniac kondigen Spider-Man aan
Spider-Man game staat los van de film