godofwarheader
Topper van 2017: God of War – Kratos zal in de nieuwe God of War game eindelijk op de PlayStation 4 te bewonderen zijn. Een exacte releasedatum is helaas nog niet bekend, maar dat betekent niet dat we alvast kunnen vooruitblikken op het nieuwe avontuur van de ‘Ghost of Sparta’. Een avontuur dat zeer indrukwekkend oogde tijdens de onthulling op de E3 van 2016. Kratos is terug en ditmaal is hij niet alleen!

godofwar

God of War – God of War kennen we allemaal als de over-the-top actiefranchise exclusief voor de Sony consoles, waarbij alles moet wijken voor de woede van Kratos. De nieuwe God of War zal zich in tegenstelling tot de voorgaande delen niet afspelen in Griekenland, maar in het noorden van Europa. Over het verhaal is nog niet zoveel bekend, maar wat we al wel weten, is dat Kratos, na zijn wraak te hebben genomen op de goden van Olympus, een rustig leven is gaan leiden. Tegen alle verwachtingen in heeft Kratos nu zelfs een zoon die hij moet opvoeden.

Van alles wat we tot nu toe hebben gezien, leert Kratos het jongetje een ‘echte’ man te worden door hem te laten jagen en hem te betrekken in zijn fantastische gevechten. Het is dan ook duidelijk dat Kratos op een moment in zijn leven is gekomen waarop hij zijn kennis wil doorgeven aan een nieuwe generatie. In het spel zelf zal dit gebeuren door middel van een knop op de controller die compleet toegewijd zal zijn aan interactie met Kratos’ zoon. Deze interactie zal niet alleen tijdens gevechten een rol spelen, maar ook buiten de gevechten om en het moet uiteindelijk leiden tot een goede vader-en-zoon relatie. Deze vader-en-zoon relatie is dan ook het belangrijkste onderdeel van de nieuwe game.

godofwar1

Het spel zal voortborduren op de solide basis van de eerdere delen. Zo is Kratos nog steeds de bad-ass die iedereen een lesje zal leren die hem in de weg staat. Dit keer echter niet met de bekende zwaarden die vastzitten aan zijn armen, maar met geheel nieuwe wapens, waaronder een bijl met magische krachten en soms zelfs zijn vuisten. Naast de nieuwe wapens die uitstekend passen bij de nieuwe omgeving waar Kratos zich nu bevindt, bezit hij ook nog steeds de vertrouwde ‘Spartan Rage’(-meter), die langzaam opbouwt. Eenmaal gevuld, leidt dit een spectaculaire en krachtige aanval in die voor het hoogtepunt in een gevecht moet zorgen.

Waarom gaat dit een topper worden? God of War zal waarschijnlijk niet het wiel opnieuw uitvinden, maar dat hoeft ook niet. Iedereen weet wat je van een God of War game kan verwachten. De nieuwe setting, nieuwe wapens en de relatie met je zoon, zullen voor genoeg vernieuwing moeten zorgen in dit nieuwe deel in de God of War–serie, zonder hetgeen te verwaarlozen wat de eerdere delen juist zo goed maakte. We kijken dan ook reikhalzend uit naar het nieuwe avontuur van Kratos.

godofwar2

Meer over God of War:
In actie gezien: God of War
God of War gameplay beelden
Kratos van dichtbij bekeken