detroitbecomehumanheader
Topper van 2017: Detroit: Become Human – Quantic Dream heeft de laatste jaren naam gemaakt door met games te komen die anders zijn dan de rest. De één vindt het een interactieve film die bestaat uit quick time events, de ander vindt het werkelijk parels. De meningen zijn verdeeld over het antwoord op de vraag of het games zijn of niet, maar wat als een paal boven water staat, is dat Quantic Dream altijd met boeiende avonturen komt en dat zal met Detroit: Become Human niet anders zijn.

detroitbecomehuman

Detroit: Become Human – Deze game speelt zich in de nabije toekomst af, waar de mensen ondersteund worden door androids. Deze androids voegen wat toe aan de maatschappij, omdat ze in te zetten zijn voor allerlei klusjes, zodat de mens die niet hoeft te doen. Maar waar het idee nobel en effectief leek, ontstaan er problemen met androids die afwijkend gedrag vertonen en dat gaat van kwaad naar erger. Het loopt zelfs zo uit de hand dat androids verdwijnen of zelfmoord plegen en dat roept de morele vraag op of deze van oorsprong robots niet ook gewoon over gevoelens beschikken.

David Cage is goed in verhalen vertellen en buiten deze algemene rode draad, krijg je meerdere personages onder de knoppen, waaronder een android die werkt voor de politie. Doorheen het avontuur zal je dus te maken krijgen met verschillende invalshoeken en wellicht ook emoties, die lastige keuzes tot gevolg zullen hebben. Dat vormt uiteindelijk het verhaal dat ongetwijfeld nog veel complexer in elkaar zit dan zojuist omschreven, David Cage kennende. Ook in Detroit: Become Human staan morele dilemma’s en keuzes centraal.

detroit1

Quantic Dream is tot op heden erg zuinig geweest met het geven van details, dus we moeten het vooral hebben van de gameplay demo die op YouTube te vinden is en de toelichting die men gaf op beurzen. Het verhaal is sowieso het belangrijkste onderdeel en hierin spelen verschillende figuren een sleutelrol. Wat uiteindelijk de meest kenmerkende, doch interessante factor is, is de manier waarop de personages situaties benaderen en wat het resultaat daarvan zal zijn voor de verdere verloop van de game. In die zin lijkt de game in lijn te liggen met Heavy Rain en Beyond: Two Souls, maar dan weer net even wat complexer, omdat de console dat technisch toelaat.

Waarom gaat dit een topper worden? Na de demonstratie op de E3 van 2016 zagen we in hoeveel potentie Detroit: Become Human heeft. De game gaat verder dan ooit als het gaat om keuzegedreven gameplay, waarbij situaties behoorlijk van elkaar verschillen en keuzes niet slechts een lichte impact hebben. Daarnaast ziet de game er grafisch fantastisch uit en de sfeer lijkt de juiste toon te raken. Quantic Dream heeft haar manier van games maken door de jaren heen kunnen perfectioneren en er is een goede mogelijkheid dat dit zich vertaalt naar Detroit: Become Human.

detroit2

Meer over Detroit: Become Human:
In actie gezien: Detroit: Become Human
Video geeft meer toelichting op Detroit: Become Human
Aankondigingstrailer Detroit: Become Human