startrek
Topper van 2017: Star Trek: Bridge Crew – Met de introductie van PlayStation VR zijn er veel nieuwe mogelijkheden als het op games aankomt. Veel van de verschenen games zijn echter bedoeld voor één speler, terwijl er op zich prima multiplayermogelijkheden liggen. Een game die daar handig op inspeelt, is Star Trek: Bridge Crew. Deze game plaatst je in de schoenen van een bemanningslid van een ruimteschip en het is aan jou om de missie tot een goed einde te brengen, samen met je collega’s.

startrekbridgecrew

Star Trek: Bridge Crew – De federatie stuurt jou en je team op pad met het nieuwe ruimteschip U.S.S. Aegis als onderdeel van een kritisch initiatief. The Trench is een onontdekt nieuw gebied in de ruimte waar je naartoe wordt gestuurd in de hoop daar een nieuwe wereld te vinden. Een dappere en logische missie, maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. In The Trench zijn namelijk diverse gevaren aanwezig die overwonnen moeten worden als je de missie wil volbrengen. Om het nog even wat spannender te maken, zijn ook de Klingon in dit gebied aanwezig, die vast en zeker een bedreiging vormen.

Met dit gegeven kan je in Star Trek: Bridge Crew een mooi avontuur beleven, omdat Ubisoft de vrijheid heeft om een eigen verhaal te vertellen. Tijdens het spelen zul je geconfronteerd worden met de eerder genoemde gevaren van Klingon, maar ook het gebied zelf, dat er overigens prachtig uitziet, zeker in virtual reality. Je waant je aan boord van het U.S.S. Aegis ruimteschip daadwerkelijk in de ruimte en die beleving is des te meer intens dankzij het feit dat je overal om je heen kan kijken. Wat dat betreft, zal deze game je de beste Star Trek ervaring ooit moeten bieden.

startrekbc1

Dat is op zich niet zo moeilijk, aangezien de Star Trek game uit 2013 simpelweg pure bagger was. Goed, terug naar de game. Doordat je als een crew speelt, zul je het avontuur in coöp beleven, waarbij elke speler zijn eigen rol heeft. Dat is op zich niet veel nieuws, maar in virtual reality geeft dat wel een meer realistische schets van de daadwerkelijke situatie, als daar sprake van zou zijn. De game zal je een variatie van missies voorschotelen en hierbij speelt vertrouwen, communicatie en goede coördinatie een zeer belangrijke rol.

Waarom gaat dit een topper worden? Het concept van Star Trek: Bridge Crew klinkt heel erg simpel, maar bij een juiste uitvoering kan dit ontzettend leuk zijn. Samen met je vrienden een enorm ruimteschip besturen, terwijl je volledig onbekende gebieden aan het ontdekken en doorzoeken bent. Tegelijkertijd dien je gevaren te overwinnen en je zult goed moeten samenwerken voor het beste resultaat. Dat in virtual reality moet voor een extra beleving zorgen. Wordt dit een memorabele ervaring? Wij zien het in ieder geval wel gebeuren.

startrekbc2

Meer over Star Trek: Bridge Crew:
Star Trek: Bridge Crew aankondiging
Eerste trailer Star Trek: Bridge Crew