ninokuni2header
Topper van 2017: Ni no Kuni II: Revenant Kingdom – De eerste Ni no Kuni was een, eigenlijk vrij onverwachte, superhit op de PlayStation 3. Dat deze game het in zijn land van oorsprong, Japan, goed zou doen, was geen verrassing, maar ook in Europa was deze game, met name de Collector’s Edition, in no-time uitverkocht. Wellicht was het de gameplay met het vangen van beestjes dat de mensen wist aan te spreken, misschien waren het wel de prachtige illustraties van Studio Ghibli (Ponyo, Howl’s Moving Castle) die menig persoon wisten over te halen. Wat het ook was, één ding was zeker: we wilden een vervolg! En dat gaan we krijgen ook.

ninokuni2topper

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom – Het leven van een koning is niet altijd even gemakkelijk en daar komt Evan Pettiwhisker Tildrum op de harde manier achter. Nadat hij is verjaagd uit zijn kasteel, zal hij zijn troon terug moeten veroveren. Gelukkig staat hij er niet alleen voor, maar kan hij op de hulp rekenen van onder andere Roland, een mysterieuze bezoeker uit een andere wereld. Gedurende jouw avontuur kom je natuurlijk ook andere kleurrijke personages tegen die jou dan wel zullen helpen of natuurlijk tegenwerken.

De eerste Ni no Kuni werd erg vaak vergeleken met een populaire serie van één van de concurrenten van Sony, namelijk Pokémon. In Ni no Kuni kan je ook allerlei beestjes verzamelen die aan jouw zijde mee gaan vechten. Door ze te laten vechten, kan je ze ook steeds krachtiger laten worden. Gelukkig is het niet volledig hetzelfde; een essentieel verschil is de opzet van de gevechten. Deze zijn half gebaseerd op klassieke turn-based gevechten met real-time elementen. We gaan ervan uit dat deze formule in het tweede deel alleen maar geperfectioneerd zal zijn.

ninokuni1

Sinds de eerste aankondiging op PlayStation Experience in 2015 hebben we nog niet veel van deze game mogen zien, maar met de recente trailer getoond op PlayStation Experience 2016 zien we dat het spel in ieder geval de goede kant op gaat. Het is logisch dat de ontwikkeling wat langer duurt; Ni no Kuni II is namelijk niet het enige spel waar ontwikkelaar Level-5 zich mee bezighoudt. Gelukkig zijn de titels uit de Level-5 hoek over het algemeen gewoon helemaal in orde, dus we hopen dat dit bij Revenant Kingdom ook het geval zal zijn.

Waarom gaat dit een topper worden? De eerste Ni no Kuni wist iedereen omver te blazen met zijn prachtige tekenstijl, kleurrijke wereld en verslavende gevechten. Met de kracht van de PlayStation 4 kan deze wereld alleen maar levendiger worden en de gevechten uitgebreider. We hebben nog niet veel mogen zien, maar de ontwikkeling ligt op schema. Kijk hieronder nog even naar de relevante content en laat ook weten hoe jullie er over denken!

ninokuni2

Meer over Ni no Kuni 2: Revenant Kingdom:
Bekijk de eerste screenshots van Ni no Kuni 2
Ni no Kuni 2 laat zich zien in eerste trailer