preyheader
Topper van 2017: Prey – Uitstel lijkt haast een vloek die over de naam “Prey” heen hangt. Nadat de eerste game een geheel traject heeft meegemaakt vanaf 1995, kwam het uiteindelijke product dan toch in 2006 eindelijk op de markt. De levensloop van de volgende telg ging echter ook niet over rozen. Nadat Prey 2 uiteindelijk geannuleerd werd, heeft Bethesda besloten om de serie in zijn geheel te rebooten. Wat we tot nog toe hebben mogen zien, liet ons hart wel sneller kloppen en alles wijst ernaar dat we met een topper te maken gaan hebben.

prey

Prey – Waar we bij de vorige Prey in een ruimteschip zaten, bevinden we ons nu in een ruimtestation. Dit klinkt wellicht als een veiligere omgeving, maar helaas hebben we hier met een soort Aliens situatie te maken en blijf jij, Morgan Yu, als één van de weinige mensen over in een ruimtestation vol met aliens. Dit is natuurlijk een leuke nieuwe setting, gezien je voorheen werd ontvoerd door de aliens, maar nu komen de aliens jou opzoeken.

Bij het zien van de eerste bewegende beelden van Prey, moesten veel mensen gelijk aan een andere geliefde serie denken, namelijk BioShock. Net als die game ademt Prey sfeer uit, maar wellicht geen prettige sfeer. Van wat we tot nog toe hebben mogen zien, gaat Prey een erg claustrofobische ervaring worden, waardoor we op het puntje van onze stoel komen te zitten. Gezien veel horrorgames vandaag de dag rekenen op simpele “jumpscares”, is Prey een welkome toevoeging aan het horrorgenre.

blank

Prey zal ook een aantal RPG-elementen bevatten, zoals het verkrijgen van nieuwe skills, die op hun beurt ook weer geüpgrade kunnen worden door middel van zogenoemde “neuromods”. Ook kan Morgan een leuk trucje genaamd “mimic”, waardoor hij in allerlei voorwerpen kan transformeren om zo vijanden om de tuin te lijden. Tel daar nog een assortiment aan diverse en zelfs unieke wapens bij op en je kan al gauw zeggen dat Prey een erg diverse game gaat worden.

Waarom gaat dit een topper worden? Het is alweer even geleden dat we een goede Triple-A horrorgame hebben mogen meemaken, dus het is weer de hoogste tijd dat we ons ouderwets ongemakkelijk gaan voelen. Arkane Studios heeft laten zien wat voor een sfeer ze neer kunnen zetten in een game als Dishonored, dus we zijn erg benieuwd hoe zij ons de stuipen op het lijf willen jagen. Mocht je de gameplay nog niet hebben gezien, zoek dit dan zeker even op en oordeel zelf. Wij hebben er in ieder geval zin in.

prey2

Meer over Prey:
In actie gezien: Prey
Bekijk hier 9 minuten aan Prey gameplay beelden
De geschiedenis van Transtar uitgelegd