yakuza0header
Topper van 2017: Yakuza 0 – De Yakuza serie is in Japan nog altijd gigantisch populair. Dit natuurlijk ook gezien het hele thema van deze serie erg op Japan is gericht. Toch zijn er in Europa en ook in onze redactie liefhebbers van deze serie. Na Yakuza: Dead Souls was het in Europa akelig stil rondom deze serie tot we eind 2015, dan wel misschien wat stiekem, plots Yakuza 5 in de PlayStation Store zagen verschijnen voor de PlayStation 3, maar wellicht “too little, too late”. Toch geeft SEGA de serie nog een kans door de prequel, genaamd Yakuza 0, hier uit te brengen. Wij zullen even toelichten waarom wij ervan overtuigd zijn dat dit een topper gaat worden!

yakuza0

Yakuza 0 – Gezien we hier met een prequel te maken hebben, speelt de game zich nog voor de allereerste Yakuza af, tijdens de jaren 80 in Tokyo. Er wordt veel nadruk gelegd op het nachtleven in dit tijdperk, met alle clubs en casino’s in het vizier, wat erg leuke, maar vooral sfeervolle plaatjes kan opleveren. In het spel volgen we natuurlijk weer de avonturen van Kazuma Kiryu, maar ook Goro Majima. Zoals we gewend zijn van deze serie, gaat het om twee aparte verhalen.

Kazuma wordt verdacht van moord nadat hij de laatste is die contact heeft gehad met een man die niet veel later dood wordt gevonden. De Dojima familie is hier allesbehalve blij mee, dus wordt er een beloning uitgeloofd voor diegene die de dader vangt. Kazuma moet hierdoor op de vlucht. In een ander gedeelte van Japan probeert Goro Majima zijn vrijheid terug te krijgen, gezien hij onder surveillance staat nadat hij verbannen is uit de Tojo familie. Hiervoor krijgt hij een doelwit toegewezen dat hij moet omleggen; een blind meisje. Goro kan dit niet over zijn hart verkrijgen en besluit het meisje te beschermen en te onderzoeken waarom zij een doelwit is.

yakuza0-1

Yakuza 0 zal weer een open spelwereld bevatten waarin je vrij de stad kan verkennen. Nieuw in dit deel is de mogelijkheid om van vechtstijl te wisselen tijdens gevechten. Zo kan je nu makkelijk wisselen tussen gebalanceerd, snel met lichte klappen of zwaar, maar dan kan je wel grote voorwerpen oppakken die hoge schade aanrichten bij de vijand. Ook zijn er weer diverse skills aanwezig die je door de game heen kan verdienen. Je hebt hierin zelf de vrijheid hoe je deze skills wilt invullen.

Waarom gaat dit een topper worden? De Yakuza serie staat garant voor goede beat-em-up gameplay met een stad waar veel in te beleven valt. Tel daar een erg interessant verhaal bij op en je bent al aardig op weg naar een topgame. In Japan waren ze bijna twee jaar geleden al erg lovend over deze titel, waardoor we alleen maar kunnen hopen dat deze goed met zijn tijd is meegegaan. Als er hier en daar wat kleine finesses zijn toegepast, durven we haast met zekerheid te zeggen dat dit een titel gaat zijn die je niet wilt missen.

yakuza0-2

Meer over Yakuza 0:
Yakuza 0 trailer vertelt het verhaal van Goro Mijama
Trailer toont het nachtleven van Yakuza 0
Pre-order bonussen Yakuza 0 bekendgemaakt