ffxv
Final Fantasy XV is net uit en Square Enix is aan de gang gegaan met de downloadbare content voor de game. Hierover heeft men een algemeen bericht opgesteld, zodat we een beetje een idee krijgen van wat we kunnen verwachten.

Het komende jaar zal Square Enix verschillende gratis updates uitbrengen die de game en de ervaring moeten verrijken. Eén van de eerste gameplay verbeteringen heeft betrekking tot hoofdstuk 13, waarbij men de ring magie zal buffen, dit naar aanleiding van community feedback. Ook zal men de gameplay op zichzelf in dit hoofdstuk verder optimaliseren.

Nadien zal men dieper in het verhaal duiken door nieuwe scènes toe te voegen die je inzicht geven achter de motivaties van verschillende karakters, zoals waarom Ravus het pad nam dat hij nam. Dit is echter iets complexer dus dat laat wat langer op zich wachten, mede door de lokalisatie.

Op lange termijn wil men verschillende sleutelfiguren speelbaar maken en ze overwegen ook de mogelijkheid om bestaande personages te customizen. Daarnaast denkt men aan een optie om statistieken naar een nieuwe playthrough mee te nemen. Ook overwegen ze om nieuwe items toe te voegen die nieuwe speelstijlen introduceren, zoals een god modus en low-level runs. Als laatste kijkt men nog naar content dat je real-time kan beleven wat zoal nieuwe bazen en exclusieve beloningen betreft. Ook vallen hier nieuwe doelstellingen en jachten onder die beschikbaar zijn voor een beperkte tijd.

Het zojuist omschreven plan valt tot zover onder de gratis content. Ook zal er nog betaalde content verschijnen, hieronder even een kort overzicht om je geheugen op te frissen.

  • FFXV Holiday Pack (tentative name)
  • FFXV Booster Pack (tentative name)
  • FFXV Episode Gladiolus (tentative name)
  • FFXV Episode Ignis (tentative name)
  • FFXV Episode Prompto (tentative name)
  • FXV Expansion Pack: Comrades (tentative name)