giants
EA beloofde voor de release van Battlefield 1 al dat kopers van de game de map ‘Giant’s Shadow’ geheel gratis zouden krijgen in december. Inmiddels heeft EA de releasedatum aangekondigd, de map zal namelijk op 20 december voor iedereen beschikbaar worden gesteld.

Heb je destijds een pre-order geplaatst voor Battlefield 1 of beschik je over een Premium Pass? Dan kan je op 13 december al op deze nieuwe map aan de gang. Hieronder een korte omschrijving van de map en daaronder de trailer.

“Met een enorm neergestort luchtschip dat zijn schaduw over het strijdveld werpt, zorgt Giantโ€™s Shadow voor zware gevechten in de open ruimtes en rivieroevers langs de spoorlijn tussen Cateau en Wassigny.”

Aan het einde van de trailer zie je de kruisboog die granaten af kan vuren. Dit vuurwapen zal toegevoegd worden aan de Support klasse. Met dit wapen kan je twee fragmentatie of een high explosive granaat afvuren.

crossbow

Hier zal het qua DLC natuurlijk niet bij blijven voor Battlefield 1. In maart 2017 mogen we namelijk de eerste grote uitbreiding verwachten, namelijk ‘They Shall not Pass’. Details daarover worden later bekendgemaakt.