Bungie heeft via Twitter aangekondigd dat het een samenwerking is aangegaan met Vicarious Visions voor de Destiny-serie. Deze laatstgenoemde studio is één van de ontwikkelaars van Activision. De studio heeft de laatste jaren vooral gewerkt aan games in de Skylanders serie en is momenteel ook bezig met de ontwikkeling van Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy.

Vicarious Visions gaat volgens Bungie helpen met “het verder uitbreiden van het Destiny-universum”. Wat dit precies inhoudt is niet duidelijk. Het kan zijn dat Vicarious Visions mee gaat helpen met de ontwikkeling van Destiny 2, dat volgend jaar moet verschijnen. Het kan natuurlijk ook om een geheel ander Destiny-gerelateerd project gaan. Vicarious Visions is in ieder geval al de derde studio van Activision die bij de Destiny-franchise betrokken is, naast Bungie en High Moon Studios.

Het nieuws over Vicarious Visions komt kort na het gerucht dat Activision de stekker uit de Skylanders franchise getrokken zou hebben. Nu Vicarious Visions bezig is met onder andere Destiny en Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy zou dit gerucht dus best wel eens kunnen kloppen. De studio was namelijk behoorlijk betrokken bij de ontwikkeling van de laatste paar Skylanders games.