1478244285codinfinitewarfare

Dat Call of Duty: Infinite Warfare het bij lange na niet zo goed doet als Black Ops III, dat bleek al uit eerdere verkoopcijfers. Nu zijn echter ook de volledige fysieke Amerikaanse verkopen bekendgemaakt van de maand november, waarmee goed duidelijk wordt hoe erg de ‘schade’ is ten opzichte van de cijfers van Black Ops III. Zo bleken de fysieke verkoopcijfers van de nieuwste Call of Duty ruim 50% lager te liggen dan die van Black Ops III, vorig jaar november.

De precieze cijfers zijn nog niet publiekelijk vrijgegeven, maar er is al wel data in handen van menig analistenbureau. Zo meldt Cowen’s analist Doug Cruetz dat de retail verkopen van de shooter ruim 17% lager waren dan wat Activision aanvankelijk verwachtte. Men ging er dus al vanuit dat de game het slechter ging doen dan Black Ops III, maar de helft qua verkopen was niet ingecalculeerd, zo lijkt het.

Wat hierbij wel aangegeven moet worden, is dat het om retail exemplaren gaat, de digitale verkopen zijn dus niet meegenomen in deze data. Aangezien digitaal games kopen jaar-op-jaar groeit, kan het zijn dat het allemaal minder erg is dan het lijkt.

Volgende week worden alle cijfers publiekelijk vrijgegeven, zodat men echt goed kan zien hoe Call of Duty: Infinite Warfare het gedaan heeft.