xboxonewallpaper-1024x576

Alhoewel de PlayStation 4 de best verkopende console in november bleek te zijn, was dat de maanden ervoor wel anders. De Xbox One S heeft namelijk de constante streak van de PlayStation 4 sinds vorig jaar weten te stoppen en verkoopt al een aantal maanden beter dan de PlayStation 4. Hiermee wint Microsoft natuurlijk het nodige terrein terug, maar de inhaalslag die men nog moet maken is enorm.

Sony Interactive Entertainment kondigde eerder al aan ruim 50 miljoen PS4’s te hebben verkocht, terwijl de Xbox One naar schatting rond de 25 miljoen schommelt. Om dit ‘gat’ kleiner te maken zet Microsoft de console in een hogere versnelling. Dit doet men door vandaag een officiële prijsverlaging door te voeren en de console met $50,- te verlagen in de Verenigde Staten. Een prijsverlaging in Europa zal ongetwijfeld snel volgen.

Dit betekent dat je in de Verenigde Staten een Xbox One S kunt aanschaffen met een game voor $249, de laagste prijs tot nu toe in de VS. De prijs zal verlopen op 24 december, maar of deze verlaging genoeg is? Dat vragen we ons af, de PS4 Slim is immers kaal te verkrijgen voor 222 euro bij menig retailer in de Benelux.

Maar, een soortgelijke actie deed Microsoft vorig jaar ook al en het heeft ze toen erg veel verkopen opgeleverd. Om te zien welke bundels voor $249,- over de toonbank gaan kun je terecht op Microsoft’s officiële website. Zo zie je daar onder andere een Xbox One S met Battlefield 1 voor deze prijs.