old-time-hockey

Fans van ijshockey hebben maar weinig keus als zij hun favoriete sport willen spelen op een console. Electronic Arts brengt elk jaar een nieuwe ijshockeygame uit, maar daar blijft het veelal bij. Volgend jaar komt daar verandering in, want dan komt Old Time Hockey op de markt.

V7 Entertainment wil niet in het vaarwater van de NHL-serie gaan zitten en komt daarom met een ijshockeygame op de markt die meer arcade is. Deze is geïnspireerd op NHL 94 en Blades of Steel, maar heeft ook veel weg van Tecmo Bowl en NBA Jam. Old Time Hockey zal zich ook focussen op de agressieve kant van de sport. Zo zijn ‘dirty hits’ legaal en kun je zelfs de scheidsrechter mishandelen.

Ook qua besturing doet de game het anders dan anders. Zo is er onder andere een zogenaamde ‘Beer Mode’, waarmee je met één hand kan spelen. Zo kan je je andere hand vrij houden om een pintje te vatten. Wat ook nog nooit in een ijshockeygame is gezien, is een Story modus, maar deze is wel aanwezig in Old Time Hockey. Deze speelt zich eind jaren 70 af en gaat over een team dat over zijn top heen is.

V7 Entertainment heeft ook een aankondigingstrailer vrijgegeven en deze is hieronder te zien.