617ee53deefcd4717f3076b806745ff383c39bbd

We zijn inmiddels wel gewend, of eigenlijk verwend, geraakt aan het feit dat Rockstar GTA Online goed blijft ondersteunen. Maar de nieuwe Import/Export update weet ons toch weer te verbazen. Deze nieuwe update bouwt verder op de fundering die ‘Finance and Felony’ heeft gelegd en introduceert een hoop nieuwe uitdagingen. Via deze update krijg je namelijk de kans om verder de criminele ladder op te klimmen en je te specialiseren in hetgeen waar Grand Theft Auto om bekend staat, namelijk ‘Grand Theft Auto’ zelf.

Import/Export is een flinke update

Deze update draait om het stelen van auto’s om deze vervolgens te kunnen flippen en je winst te innen. Je gaat met deze update via meerdere nieuwe uitdagingen en achtervolgingen op zoek naar de auto’s die het meest gewild zijn, deze leveren immers het meeste op. Je kunt de auto’s natuurlijk ook zelf houden, hier kun je de luxe Executive Office Garages voor aanschaffen, die genoeg plek hebben voor al je geliefde racemonsters.

CEO’s hebben namelijk de mogelijkheid de nieuwe Executive Office Garage aan te schaffen, die dan al meteen ruimte biedt voor 20 wagens. Je kunt deze garage echter nog verder upgraden, mocht je echt een groot aantal wagens hebben, namelijk door verdiepingen erbij te kopen. Hierdoor kun je er tot 60 wagens in kwijt. Bezitters van een dergelijke garage, ongeacht het aantal verdiepingen, krijgen nog een mooie extra mogelijkheid. Zij kunnen namelijk een on-site modshop bij hun garage kopen, hiermee krijgen zij toegang tot alle Benny’s Motor Works modificaties zonder het kantoor te hoeven verlaten. Voor de wat luiere speler dus ideaal om rechtstreeks vanuit de garage de auto’s te kunnen modificeren. De Executive Office Garages en Mod Shop zijn beiden te koop via de Dynasty 8 website met een breed scala aan customization opties.

30043107bd601bef6d90d1bbc37494dc2128d068

De nieuwe Vehicle Cargo missies uitgelegd

Om de nieuwe Vehicle Cargo missies te kunnen spelen, dien je een warehouse te kopen. Een warehouse kun je kopen wanneer je een CEO bent met een kantoor. Vervolgens kun jij vanuit dit warehouse samen met je organisatie een aantal spannende missies spelen die draaien om het stelen van high-end auto’s. Deze auto’s zijn verspreid over Los Santos en Blaine County te vinden en de missies zijn te vergelijken met het werk van Franklin in de campagne van Grand Theft Auto V. Jouw taak is om de auto’s zo ongeschonden mogelijk terug te brengen naar je warehouse om deze vervolgens te verkopen aan de hoogste bieder. Op deze manier word je rijkelijk beloond voor het harde werk en je warehouse biedt ruimte voor tot wel 40 gestolen wagens, afhankelijk van de locatie en prijs.

De missies die je speelt variëren enorm en kennen verschillende moeilijkheidsgraden en manieren. Zo kan het zijn dat je soms een cryptische hint krijgt in de vorm van een foto over de locatie van de auto en dat je dan zelf moet uitpluizen waar dit precies is. Verder is het soms ook mogelijk dat je moet inbreken in hevig beveiligde gebouwen, wat vaak gepaard gaat met het nodige lood wat je om de oren zal vliegen. Uiteraard zijn er ook simpelere missies, waarbij een smash-and-grab al voldoende is. Maar kijk er niet raar van op wanneer je met een politie helikopter uitgerust met infrarood camera op zoek moet gaan naar die ene auto.

95a6991931b6bf354b7e54aeef155a317e3bf7bb

Prijzen van de Executive Office Garages

gta_online_custom_garage-1152x648

Acht nieuwe speciale wagens worden er toegevoegd

De nieuwe Import/Export update is ook nog eens goed voor 8 nieuwe Special Vehicles die voor spelers beschikbaar zijn om te kopen. Elke wagen heeft zo haar eigen unieke features en ze zijn stuk voor stuk blikvangers op de wegen van Los Santos en Blaine County. Het kopen van deze wagens is mogelijk via de Warstock website, maar voor het zover is, dien je wel een Vehicle Warehouse te hebben. Deze laatste geeft je niet alleen toegang tot de Vehicle Cargo missies, maar laat je ook de Underground Storage Facility renoveren, waar je de speciale wagens kunt opbergen. Voltooi je de missie ‘Special Vehicle Work’ als onderdeel van de Vehicle Cargo missies? Dan krijg je een speciale korting op de SecuroServ prijs van de wagens.

Benieuwd welke wagens men allemaal toegevoegd heeft? Check dan de onderstaande lijst.

BF Ramp Buggy
Uitgerust met een schuine voorkant is deze kleine BF Ramp Buggy in staat om zelfs de zwaarste auto’s uit de weg te ruimen.

JoBuild Phantom Wedge
Gebaseerd op de Phantom Truck heeft deze een makeshift plow aan de voorkant gemonteerd om van elke tegenligger gehakt te kunnen maken.

Karin Technical Aqua
Een 4×4 auto/boot met een flinke turret die zoveel diep penetrerende kogels weet af te schieten, dat je er beter bij uit de buurt kunt blijven.

Nagasaki Blazer Aqua
Een ATV die voorzien is van machinegeweren en op zowel land als op water zijn ding kan doen. Deze ATV heeft namelijk inklapbare wielen die het ook geschikt maken voor open wateren.

Brute Armored Boxville
Een met genoeg geweren uitgeruste bus die ook nog eens kogelwerend is. Met een turret op het dak en een ploeg op de voorkant, is dit de ideale wagen om al je vrienden veilig mee te vervoeren.

MTL Wastelander
De ideale wagen om een high-end auto of groep Associates door de staat te vervoeren. Dankzij het enorme laadrek is er genoeg ruimte voor alle cargo.

Imponte Ruiner 2000
De ultieme muscle car met zoveel firepower dat hij zichzelf nog net niet wegblaast. Steelt iemand je wagen? Geen zorgen, de wagen versleuteld zichzelf namelijk zodra een andere speler instapt, zodat je hem met wagen en al op kunt blazen.

Coil Rocket Voltic
Volgens Rockstar de perfecte getaway car, met genoeg paardenkrachten dat je iedereen achter je stof laat happen.

Speciale wagens inclusief prijzen

gta_online_export_warstock_2-1152x320

gta_online_export_warstock_1-1152x649

Speciale wagens ook voorzien van missies

Alle speciale wagens die je hierboven omschreven ziet, kennen allemaal hun eigen missie als onderdeel van de Vehicle Cargo missies. Deze missies zijn in coöp te spelen en dienen als unlockable voor Vehicle Cargo Steal missies die je speelt wanneer je een warehouse hebt aangeschaft. Je kunt deze speciale missies starten via de SecuroServ app in je kantoor. Verder heeft men ook VIP Work missies geassocieerd met de nieuwe speciale wagens, respectievelijk de Plowed, Fully Loaded, Transporter, Fortified, Velocity, Ramped Up en Stockpiling missies. Deze missies bestaan uit bijvoorbeeld destructie in Plowed, waarbij je road blocks uit de weg dient te ruimen met je Phantom Wedge en in dient te breken in hevig beveiligde gebouwen om vervolgens alle inventaris kapot te rammen. Verder heb je ook de Transporter missie, waarbij je een high-end wagen dient te transporteren door de stad, terwijl je associates je helpen met het beschermen ervan.

Alles wat er nieuw is in het kort

  • 8 speciale auto’s, 2 Super cars en bestaande auto’s zijn nu beschikbaar voor Benny’s modificaties.
  • Honderden nieuwe kledingstukken.
  • 12 nieuwe tatoeages.
  • Spelers krijgen de mogelijkheid het uiterlijk van hun personage gratis te veranderen, via het Player Interaction Menu onder ‘Style’.
  • Props uit de Stunt Race Creator zijn toegevoegd aan de Director Modus.
  • De Elegy RH8 is nu beschikbaar om te kopen door spelers die niet lid zijn van de Social Club.
  • Ondersteuning voor de ‘Play Together‘ Party-functie van de PS4.
  • Een nieuwe Adversary modus genaamd ‘Turf Wars’, waarbij je met snelle auto’s zoveel mogelijk gebied dient te winnen door over bepaalde vlakken heen te rijden.