enlisted
Gaijin Entertainment is bekend van de free-to-play game War Thunder die onder andere te spelen is op de PlayStation 4. Die game slokt veel aandacht van de ontwikkelaar op, maar ondertussen zijn ze ook bezig met iets nieuws. Ze werken momenteel namelijk aan een Tweede Wereldoorlog MMO.

Deze game is een squad-based shooter waarbij honderden spelers het tegelijkertijd tegen elkaar opnemen en dat in verschillende games die elk een eigen oorlogscampagne bevatten. Dat zijn zoal de invasie van Normandië en het gevecht om Moskou.

Deze twee ‘games’ zijn qua ontwikkeling flink op weg, maar voor meer campagnes zoekt de ontwikkelaar financiering en daarvoor hebben ze een crowdfunding campagne opgestart via de website van de game, Enlisted. Als ze het doel van $250.000 bereiken volgt er een campagne in Tunesië. Bij $500.000 volgt er een campagne naar keuze op basis van community voorkeuren.

Als men het doel van $750.000 bereikt wordt er een ‘game module’ bijgevoegd, maar het is niet duidelijk wat dit precies is. Voor ons is het hopen dat men de miljoen dollar bereikt, want dan pas zal de game haar weg naar de consoles vinden.

De game is ontstaan naar aanleiding van de wens om een WWII shooter te maken die qua opdrachten lijkt op wat soldaten destijds daadwerkelijk moesten doen. De game bevat dus niet een campagne zoals je dat in bijvoorbeeld Medal of Honor aantrof enkele jaren terug.