forhonor_og_1200x630

Ubisoft heeft tijdens een presentatie laten weten dat alle toekomstige downloadbare content voor For Honor in de vorm van maps en modi gratis aangeboden zal worden. De reden hiervoor is dat de ontwikkelaar de community niet wil splitten. Alles wat dan ook met matchmaking te maken heeft, dus nieuwe maps en modi, zal gratis worden verspreid.

Er zal daarnaast nog meer gratis andere content aangeboden worden voor For Honor en er is een groot team die de game gaat ondersteunen na de launch, aldus game director Damien Kieken. De betaalde downloadbare content voor For Honor zit hem dan vooral in de helden die aangeboden zullen worden. Dit systeem is dus te vergelijken met Ubisoft’s Rainbow Six: Siege, waarbij je de maps ook gratis krijgt, terwijl de Operators vrijgespeeld dienen te worden met in-game currency of echt geld.

For Honor krijgt namelijk ook in-game currency, genaamd ‘Steel’. Spelers kunnen hier elke match wat van verdienen en dat vervolgens uitgeven in een virtuele winkel. Deze valuta valt echter ook te kopen met echt geld. Het kopen van Steel is echter niets meer dan een shortcut, want alles zal te unlocken zijn, dus ook de helden. Wil je dat niet? Dan koop je met echt geld Steel in de game en koop je vervolgens op die manier de nieuwe helden, wat natuurlijk sneller gaat.