30465290722_0376346543_b

De Razer Raiju is niet de enige professionele controller die dit jaar uitkomt voor de PlayStation 4, ook de Nacon Revolution kun je deze maand verwachten. Deze controller is wel iets goedkoper dan de Razer Raiju, want deze gaat 109 euro kosten. De controller lanceert op 20 december hier in Europa en de pre-orders zijn inmiddels live bij de betere gamewinkels en online retailers.

Ook deze controller is weer ontworpen met de eisen van een pro-gamer in het achterhoofd. De Revolution Pro controller bevat bijvoorbeeld vier extra knoppen, een achtrichtingen d-pad, twee interne compartimenten om te vullen met extra gewicht, 46° amplitude dual analoge sticks en een 3 meter lange kabel. Net als de Razer Raiju is deze controller niet draadloos te gebruiken, aangezien men ernaar streeft input-lag te verminderen.

De controller kan geconfigureerd worden via een companion app voor de PC. Hierin kun je custom profiles instellen en er zijn 4 pre-sets die je kunt gebruiken. Nacon meldt hierover dat er twee modi zijn voor de controller, namelijk een normale modus en een advanced modus. Met die laatste krijg je voor de rechter joystick meer mogelijkheden, waarmee je de sensitiviteit aan kan passen.

“The Revolution Pro Controller can be operated in two modes: The blue halo around the right joystick indicates for Pro Control mode and the Red halo for Advanced mode. In the Advanced mode, the right joystick works with more features by using an innovative process to adjust the joystick sensitivity.”

Verdere informatie over beide controllers kan je hier vinden. De controller is ook voorzien van een reclamespot en trailer, die je hieronder kunt bekijken.