twd
Het derde seizoen van The Walking Dead zal de PlayStation 3 en Xbox 360 overslaan, zo heeft Telltale Games laten weten. Maar wat nu als je de eerste twee seizoenen op de last-gen consoles hebt gespeeld? Maak je geen zorgen, je kan je save importeren, zij het wel via een wat onhandige manier.

Om je savedata van de PlayStation 3 te kunnen gebruiken, zul je eerst een patch moeten downloaden voor de eerste twee seizoenen. Die patch voegt een ‘upload’ functie toe aan het menu, waarmee je je savedata kunt uploaden naar Telltale. Het is belangrijk dat deze savedata beide seizoenen omvat, anders werkt het niet.

Ook dien je te beschikken over een Telltale account, die je hier aan kan maken. Als je deze twee stappen hebt genomen, dus een patch downloaden en een account aanmaken, dien je je save in het menu van de game te uploaden. Vervolgens ga je naar je eigen account op de Telltale website waar je een save files terminal kunt vinden en hier kan je de betreffende save vervolgens ‘gebruiken’.

Als je dan het nieuwe seizoen binnen hebt gehaald de komende week, dan log je in op je Telltale account en kies je voor de optie ‘Import Saves from Telltale Account’ onder het menu ‘Extras’. Vervolgens krijg je de optie ‘Continue Your Story’ en daarmee kan je verder met alle eerder gemaakte keuzes.

Een andere optie – een stuk gemakkelijker – is het verhaal hercreëren voorafgaand aan het derde seizoen. Hierbij krijg je een aantal keuzes voorgeschoteld die je dient te maken om een verhaal te vormen. Als je je de keuzes nog kan herinneren is dit natuurlijk een prima optie. Geen zin in dit alles? Dan kan je natuurlijk ook vanaf scratch beginnen met een schone lei.

Belangrijk om te weten, het is niet mogelijk om je savefile te importeren op de PlayStation Vita.