Enkele maanden geleden maakte DICE bekend welke facties speelbaar zouden zijn in Battlefield 1. Het Franse leger werd hier niet bij genoemd en dit was toch wel opvallend gezien de grote rol van Frankrijk in de Eerste Wereldoorlog. Later werden de eerste details van de Premium Pass bekendgemaakt en toen bleek dat het Franse leger met het eerste DLC pakket voor Battlefield 1 aan de game wordt toegevoegd.

Het eerste DLC pakket heet ‘They Shall Not Pass’ en deze content zal in maart 2017 uitkomen. Behalve dat de DLC dus het Franse leger bevat, weten we verder nog niks over de rest van de inhoud. DICE is nu wel begonnen met teasen, want de bovenstaande afbeelding werd op Twitter gedeeld. De afbeelding ging gepaard met de tekst “Soyez prêts”, wat Frans voor “maak je klaar” is. Op de concept-art is het Franse leger te zien.

Het is nog onduidelijk wanneer DICE meer details bekendmaakt over de They Shall Not Pass DLC voor Battlefield 1. Wel weten we dat het Russische leger, dat ook een grote rol had in de Eerste Wereldoorlog, via een ander DLC pakket aan de game zal worden toegevoegd.