dw9
Een zeer langlopende franchise is Dynasty Warriors en tot op de dag van vandaag is het een populaire serie. De aankondiging van Dynasty Warriors 9 is dan ook geen verrassing, hoewel we er lang op hebben moeten wachten. Het laatste deel stamt immers alweer uit 2013.

Dynasty Warriors 9 zal anders zijn dan de voorgaande delen, aangezien je dit keer voor het eerst een open wereld tot je beschikking hebt. In deze open wereld zal je heel China kunnen verkennen en dat is dus nogal een grote speelruimte.

De focus van de gameplay ligt echter op de belangrijke plekken in het land met gevechten rondom steden en dorpjes die je her en der treft. Dat is niet de enige grote verandering voor de franchise, ook de gameplay gaat op de schop. De manier waarop combo’s werken zal vernieuwd worden evenals dat de besturing een nieuwe layout krijgt.

Als het op speelbare personages aankomt zal het bekende koek zijn, want men neemt het volledige huidige roster over wat het aantal speelbare personages op 83 brengt. Elk personage heeft weer zo zijn of haar eigen skillsets.

De game heeft nog wel even te gaan alvorens het uitkomt, daarom zijn beelden nog schaars. Hieronder in ieder geval een teaser trailer.