red-dead-redemption-2-tease-2-700x394

Vanuit Rockstar hoef je waarschijnlijk dit jaar geen informatie meer te verwachten over Red Dead Redemption 2, vermoedelijk beginnen zij hier pas mee in het voorjaar van 2017. Toch zijn er altijd mensen die beweren bepaalde informatie te weten omtrent de game, op basis van ‘interne communicatie’ of bronnen dichtbij de ontwikkelaar. Dit gebeurde afgelopen weekend ook, toen een lid van 4Chan informatie postte op /vg/ over de game. Dit bleek dezelfde persoon te zijn die al eerder correcte voorspellingen deed wat betreft de ontwikkelingen van GTA Online.

Volgens de forum gebruiker zal Red Dead Online later uitkomen dan Red Dead Redemption 2 zelf. Dit doet Rockstar om mensen alle tijd te gunnen om de singleplayer door te spelen alsook om de servers in balans te houden. Op deze manier weet men immers hoeveel mensen er in het bezit zijn van de game en of de servers hier klaar voor zijn. Het online component zit echter gewoon bij de game inbegrepen en zal op dezelfde manier als bij GTA V destijds enkele weken na de launch geactiveerd worden. Het online gedeelte zou gelijkenissen hebben met GTA V, alleen dan met paarden in plaats van luxe auto’s.

Verder wist deze persoon te melden dat de game drie personages als protagonist heeft. De game is volgens hem echter een prequel en speelt zich alvorens Red Dead Redemption af. De protagonisten zijn allen lid van John Marston’s oude gang, die actief was alvorens het tijdperk van het laatste deel. Hierbij meldt men echter wel duidelijk dat John Marston niet tot de protagonisten behoort.

Interessante informatie dus waar zomaar eens een kern van waarheid in kan zitten. Het is aan de andere kant misschien allemaal wat té voor de hand liggend, gezien de informatie erg lijkt op die van GTA V.