injustice2header
Topper van 2017: Injustice 2 – NetherRealm Studios heeft met Ed Boon aan het roer al een behoorlijk portfolio opgebouwd van goede vechtgames. Zo is de Mortal Kombat franchise een oude bekende die ons vorig jaar wist te overtuigen met deel X. De ontwikkelaar is echter met meer dan alleen dat bezig, want voor Mortal Kombat X brachten ze ons immers Injustice: Gods Among Us, waarin verschillende personages uit het DC universum tegenover elkaar geplaatst werden. Dat was een succes en is gelijk reden tot een vervolg.

injustice2kop

Injustice 2 – Na het verslaan van de ‘High Councilor’ in het eerste deel zullen de verschillende helden nu aan de slag gaan om alles wat vernietigd is te herstellen. Maar de game moet natuurlijk wel een goede reden hebben om je opnieuw alles uit te laten vechten en zodoende ontstaat er een nieuw groot gevaar dat een risico voor de gehele aarde is. Hierdoor zul jij in de campagne weer verschillende personages onder de knoppen nemen om het gevaar te doen wijken. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, want met nieuwe personages en bijkomende vaardigheden zul je weer een flinke uitdaging treffen.

Eén van de kenmerkende factoren voor Injustice: Gods Among Us was natuurlijk de ‘Character Trait’ die elke superheld tot zijn of haar beschikking had. Dit demonstreerde immers een unieke signature move die een beetje als showcase gold voor het individu. Dat zal ook in Injustice 2 terugkomen en dat nog uitgebreider en meer spectaculair dan ooit te voren. Dat is echter niet het enige wat we aan vernieuwing zullen aantreffen, want NetherRealm Studios tracht ook veel meer diepgang aan het geheel toe te voegen door te werken met items en upgrades waarmee je de superhelden kan customizen.

injustice2-1

Dit is één van de belangrijkste features, aangezien dat een verschil in gameplay kan opleveren naarmate je verder komt. Door te strijden en te winnen, zul je verschillende items vergaren die je aan je held kan toewijzen. Dat kunnen bijvoorbeeld pantsers zijn voor meer bescherming, maar ook upgrades die je aanvallen doen versterken. Deze zogeheten ‘gear’ zal je dus een voordeel geven en afgaande op wat we gezien hebben, gaat dit behoorlijk diep. Hierdoor is het vechten in Injustice 2 meer dan alleen de combo’s weten en snelle reflexen hebben, want als je door te vechten je personages kan optimaliseren, loont het natuurlijk om meer tijd te investeren door de aanwezige diepgang.

Waarom gaat dit een topper worden? Dat is een vrij gemakkelijk te beantwoorden vraag. Zoals in de inleiding al aangegeven, is NetherRealm Studios een koning op het gebied van fighting games. Het vorige Injustice deel was een uitstekende fighter en die basis en context neemt men mee naar het vervolg dat verder gaat qua verhaal en tegelijkertijd meer diepgang qua gameplay brengt. Ook het rooster zal uitgebreider zijn, waardoor het nog completer is. Zolang men deze punten in acht neemt en zorgt voor een solide netcode voor de multiplayer, dan is de kans klein dat de studio faalt in het ontwikkelen van deze game.

injustice2-2

Meer over Injustice 2:
Gespeeld: Injustice 2 (E3)
Gespeeld: Injustice 2 (gamescom)
Kwartier aan Injustice 2 gameplay
Aankondigingstrailer Injustice 2