Square Enix heeft aangekondigd wanneer de Stormblood uitbreiding voor Final Fantasy XIV uit zal komen, namelijk op 20 juni 2017. Stormblood werd in oktober aangekondigd voor de PlayStation 4. De ondersteuning van de game op de PlayStation 3 is namelijk beëindigd.

De releasedatum werd op een speciaal evenement in Tokyo aangekondigd. Square Enix onthulde daar nog meer nieuwe details over Stormblood. Zo werd de Red Mage character class uit de doeken gedaan. De Red Mage beschikt over verschillende magische aanvallen die vanaf een afstand gebruikt kunnen worden, maar ook de class heeft ook een zwaard voor mêlee gevechten.

Tevens werd duidelijk dat Nobuo Uematsu terugkeert om de theme song van Stormblood te maken. Uematsu was ook al verantwoordelijk voor een groot deel van de originele soundtrack van Final Fantasy XIV.

Zoals gezegd zal de Stormblood uitbreiding voor Final Fantasy XIV op 20 juni 2017 uitkomen voor de PlayStation 4. Vanaf 24 januari zal het mogelijk zijn om Stormblood te pre-orderen.