Dragon Quest XI komt mogelijk ook naar het Westen

Dragon Quest XI
De Dragon Quest games maken al jaren deel uit van een gevestigde franchise, waar tegenwoordig ook enkele spin-off games van zijn uitgekomen, zoals Dragon Quest Builders. Deze zijn ondertussen ook allemaal verschenen in Europa, met daarbij Dragon Quest Heroes II die in april zal verschijnen.

Over Dragon Quest XI is tot op heden nog niets bekendgemaakt, zo is er vooralsnog geen officiële aankondiging omtrent de lokalisatie geweest. Executive producer Yu Miyake liet tijdens een interview onlangs wel weten dat de game mogelijk naar het Westen komt, maar op een later tijdstip. De bedoeling is dat de spin-off titels ervoor moeten zorgen dat er meer interesse komt in de Dragon Quest games, zodat het publiek wat meer warm draait voor een potentiële release van Dragon Quest XI.

“We’re trying to put a lot more effort into promoting overseas the spinoff titles we’ve been working on – Dragon Quest Builders and Dragon Quest Heroes – in order to soften up the ground for Dragon Quest XI.”

Boxshot Dragon Quest XI

Dragon Quest XI

Releasedatum:
04-09-2018
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
Square Enix
Ontwikkelaar:

4 reacties

 1.    396 XP
  WushuDanny's avatar

  Sh*t, ik ging uit van een wereldwijde release.
  Was dat blijkbaar voorbarig.
  Duimen dat het niet te lang duurt.
  Dragon Quest Heroes is vermakelijk maar geen vervanging of zelfs maar een zoethouder voor een volledige Dragon Quest game.

 2. Anoniem -   
  84.28.234..xxx's avatar

  @WushuDanny:

  Damn idem hier. Builders is wel n geweldige game! Zou de 3ds versie wel wereldwijd zijn aangezien 8 ook onlangs is verschenen als remaster?

  Ik ga trouwens voor XI ook wel uit van een westerse release. Voelt een beetje als pressure voor de fans om ook de andere titels te kopen.

 3.    493 XP
  rainking's avatar

  Ik vond Dragon Quest VIII op de PS2 echt een heel leuk spel. Ik had gehoopt dat daarna alle volgende delen wel voor PS2/PS3/Xbox/Xbox360 uit zouden komen. Toen ik laatst las dat er een nieuw deel voor de PS4 aan zat te komen, kon me die niet snel genoeg komen. Eeeeen toen bleek het nog niet zeker te zijn of-ie wel deze kant op komt. Afwachten maar.

 4.    568 XP
  TheKid's avatar

  Wow, ik ging er al van uit. Beter van wel dan.

Update 1.01 uitgebracht voor Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age
Review: Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age
Het epische avontuur van Dragon Quest XI begint met de launch trailer
Square Enix laat proloog van Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age zien