Vorig jaar in december liet SNK weten dat er een grafische update voor The King of Fighters XIV onderweg was. Deze is nu beschikbaar.

Meestal zijn grafische updates alleen weggelegd voor de PlayStation 4 Pro, maar dat is nu niet het geval met de nieuwe update voor The King of Fighters XIV. Het maakt dus niet uit of je een ‘normale’ PS4 hebt of een Pro. Na het downloaden van de patch, die 3,7GB groot is, zullen alle personages er gedetailleerder uitzien en zijn schaduwen en belichting verbeterd. Dit zorgt ervoor dat de game er een stuk mooier uitziet.

Tevens zorgt de update ervoor dat er nu meer kleurvariaties van elke vechter aanwezig zijn. Dit waren er vier, maar wordt na het downloaden van de patch opgeschroefd naar zes. Er zijn ook wat kleine aanpassingen gedaan om de game wat stabieler te laten draaien.

Gamers die hadden verwacht dat vechters ook meer zouden worden gebalanceerd met de update, komen helaas bedrogen uit. Dat is niet het geval, maar dat zal misschien met een volgende patch worden aangepakt.