Hacker xmax katsu heeft op Twitter medegedeeld dat hij erin is geslaagd om een ongelimiteerd aantal primaire PSN-accounts op zijn PS4 te zetten. Dit is dezelfde hacker die werkte aan een PS Vita hybrid firmware en hij heeft PS Vita hardware mods uitgebracht. Zijn nieuwste hardware mod voor de PS4 stelt men in staat om accounts ongelimiteerd te delen op PS4’s die voorzien zijn van de mod. Zo kun je dus een PSN-account met gekochte games op heel veel PS4’s zetten, zodat men niet hoeft te betalen voor de games. Een creatieve manier om piraterij mogelijk te maken.

In onder andere Rusland en Brazilië worden al soortgelijke methodes gebruikt door kleine winkels. Zo kun je in dit soort winkels betalen voor een PS4 die volgeladen is met de nieuwste games, uiteraard tegen een flink gereduceerd tarief. Ook kun je jouw eigen PS4 er langsbrengen, die men vervolgens voorziet van de nodige games.

Of zijn hardware mod in productie zal gaan is onbekend, maar vooral Braziliaanse, Russische en Egyptische ondernemers zijn vaak erg geïnteresseerd in dit soort methodes. Puur om de reden dat het hen uiteindelijk heel veel geld oplevert door dit te verspreiden onder klanten. Tegelijkertijd zal Sony ongetwijfeld weer naar middelen zoeken om dergelijke praktijken te blokkeren.

blank