Guerrilla’s studio in Cambridge gaat helaas sluiten, zo meldt GamesIndustry.biz op haar website. De sluiting treft alle werknemers van de studio en Sony heeft de sluiting inmiddels ook al bevestigd. Men noemt bij Sony de aankomende sluiting betreurenswaardig en hoopt medewerkers op andere projecten over te kunnen plaatsen, zodat zij hun baan kunnen behouden.

Sony meldt verder dat er veranderingen nodig zijn binnen de structuur van Europese studio’s, zodat haar strategische doelstellingen behaald kunnen worden. De studio in Cambridge is 19 jaar oud en bracht onder andere Killzone: Mercenary uit voor de PS Vita en onlangs de VR-game RIGS: Mechanized Combat League. Verder is men het meeste bekend van de MediEvil-franchise en zij maakten verder nog LittleBigPlanet voor de PSP.

Het is dus te betreuren dat we afscheid moeten gaan nemen van deze studio, die voorheen bekend stond als SCE Cambridge Studio en de laatste jaren onder de vlag van Guerrilla opereerde. Voor de Amsterdamse studio van Guerrilla zijn er geen gevolgen, maar het is nog maar de vraag wat er met de overige Europese studio’s van Sony gaat gebeuren.