Toen Titanfall 2 vorig jaar uitkwam, kondigde ontwikkelaar Respawn Entertainment aan dat alle downloadbare content die invloed heeft op de gameplay (maps, modi en wapens) gratis wordt voor alle spelers. Alleen cosmetische items zoals skins en camouflages worden als betaalde DLC uitgebracht.

Inmiddels heeft de studio de volgende gratis DLC drop aangekondigd. Deze nieuwe content bestaat onder andere uit een nieuwe modus genaamd Live Fire. Dit is een razendsnelle 6v6 Pilot-only modus die uit vijf rondes bestaat. In elke ronde heb je samen met je teamgenoten slechts één minuut om het andere team uit te schakelen. Je kunt in Live Fire niet respawnen. Lukt het niet om het andere team te elimineren, zorg dan dat jouw team de neutrale vlag bezit als de ronde voorbij is.

Live Fire wordt gespeeld op twee aparte maps, die dus ook onderdeel uitmaken van de aanstaande DLC drop. Deze maps heten ‘Stacks’ en ‘Meadow’. Respawn Entertainment heeft deze kleine maps zo ontwikkeld dat ze perfect werken met de nieuwe Live Fire modus. Er komt overigens nog een nieuwe map genaamd ‘Columns’. Deze map is speciaal voor de Coliseum modus.

Verder brengt de aankomende DLC nog een nieuwe Pilot executie en verschillende nieuwe Commander intro’s voor elke factie. Daarnaast heeft men aan een nieuwe player interface gewerkt om het zoeken van een multiplayer wedstrijd een stuk gebruiksvriendelijker te maken. Deze nieuwe interface lanceert gelijktijdig met de nieuwe gratis DLC.

Wanneer de tweede gratis DLC drop voor Titanfall 2 precies wordt uitgebracht werd helaas niet gemeld. Respawn Entertainment belooft binnenkort met meer informatie te komen.