Sony Santa Monica had de community uitgedaagd om de God of War reveal trailer naar 15 miljoen views te helpen, want dan zouden ze een leuke extra vrijgegeven. Die 15 miljoen views werd eind vorige week bereikt en als bedankje gaf de ontwikkelaar een mp3 bestand vrij.

Dit bestand was de originele opname van het orkest dat speelde bij de start van de E3 persconferentie van Sony vorig jaar. Een prachtig muziekstuk dat je hier kan beluisteren, maar toch voelde dat een beetje als een anticlimax. Totdat iemand een geheim ontdekte in deze mp3.

In de omschrijving van het audiobestand staat namelijk dat het een ‘introduction to Kratos and Atreus’ is. Dankzij navraag bij game director Corly Barlog, blijkt dat Atreus de naam is van de zoon van Kratos. Nu is dat op zich niet zo bijzonder, totdat je wat onderzoek doet.

Atreus blijkt in de Griekse mythologie verbannen te zijn door zijn vader, omdat hij zijn halfbroer zou hebben vermoord. Nu is zijn vader in de mythologie Pelops dus dat wijkt af van Kratos, maar God of War neemt sowieso zijn eigen loopje met de mythologie. Het kan zomaar zijn dat het verhaal van de game gebaseerd is op stukken van de mythologie, wat in essentie kan betekenen dat er een soort familie dynamiek in het plot aanwezig is.

Barlog bevestigde overigens alleen dat de zoon van Kratos Atreus heette en verdere details moeten we afwachten. Desalniettemin is het wel interessant te noemen en het is voor nu even aankijken waar dit op uit gaat lopen.