Grand Theft Auto is de meest waardevolle gaming franchise die er bestaat, iedereen kent immers GTA wel, zelfs mensen die niet met enige regelmaat games spelen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog cijfers om deze claim te ondersteunen, want geen één game verkoopt zo goed als Grand Theft Auto V.

Nu zijn we wel gewend dat GTA V nog altijd opduikt op de lijstjes met de best verkopende games van een bepaalde week, maar wat er vorige week gebeurde is en blijft bijzonder. De game wist vorige week in het Verenigd Koninkrijk de meeste exemplaren te verkopen en daarmee laat GTA V games als Call of Duty: Infinite Warfare, FIFA 17, Battlefield 1, Forza Horizon 3, Watch_Dogs 2 en Steep achter zich.

Als je bedenkt dat de rest van de titels in de best verkopende games lijst bijna allemaal van vorig jaar zijn, dan is het toch wel bijzonder dat een game van 174 weken oud nog zo hoog weet te eindigen. Uiteraard speelt de ontzettend goede ondersteuning van Rockstar hier een grote rol in, GTA Online is immers uitgegroeid tot één van de meest veelzijdige online speelwerelden.

  1. GTA V
  2. Call of Duty: Infinite Warfare
  3. FIFA 17
  4. Battlefield 1
  5. Forza Horizon 3
  6. Watch Dogs 2
  7. Rocket League
  8. Mafia III
  9. Steep
  10. Gears of War 4