SuperData Research heeft cijfers vrijgegeven die aangeven hoeveel omzet PlayStation Plus en Xbox Live Gold samen behalen. Volgens de data van het analisten bureau, is er vorig jaar ruim $3 miljard omzet behaald door beide services, een aanzienlijk bedrag. Deze cijfers dragen bij aan de gigantische waarde van de gaming industrie, die momenteel in zijn totaliteit een waarde van $91 miljard heeft.

De console verkopen waren in 2016 goed voor $25 miljard van deze omzet, er werd dus in 2016 een grote hoeveelheid aan consoles verkocht. De digitale markt voor consoles genereerde ruim $7 miljard omzet in 2016 en men verwacht dat dit in 2017 door zal schieten naar $7.8 miljard. Digitale games winnen elk jaar meer populariteit en het gemak lijkt hierin de mens toch te dienen.

De console markt bestaat momenteel uit bijna 55 miljoen PS4’s en 26 miljoen Xbox One’s. Hiermee heeft Sony dus een enorme voorsprong, niet alleen op Microsoft, maar ook op Nintendo. Nintendo zal de huidige markt binnenkomen met de Nintendo Switch in maart, terwijl de concurrenten al een enorme installed base hebben. Dit kan een struikelblok vormen voor het binnenhalen van third party ondersteuning, want dat valt nu nog wat tegen als we naar de launch line-up van de console kijken.