Ninja Gaiden was altijd het paradepaardje van Team Ninja, maar rond de franchise is het al een tijdje stil. Toch betekent dit niet dat de franchise dood en begraven is. Creative director Tom Lee heeft tegenover USGamer laten weten dat de serie weer zal terugkeren.

Het laatste deel in de beroemde serie was Ninja Gaiden 3 en verscheen in 2012. Het derde deel werd jammer genoeg minder goed ontvangen dan de vorige delen. In 2014 kwam ook nog de spin-off-achtige Yaiba: Ninja Gaiden Z uit en deze titel wist helemaal geen hoge ogen te gooien. Er is sinds die tijd niets meer vernomen van de serie, maar volgens Lee was het voor de reeks het beste als deze even met rust werd gelaten.

De ontwikkelaar was druk bezig met NioH voor de PlayStation 4 en deze game is nog maar net goud gegaan. De creative director denkt dat de PlayStation 4-exclusive wel eens de gateway kan zijn naar een nieuw deel in de Ninja Gaiden-serie.

“Maybe I can say that Nioh is a gateway into the next chapter for Ninja Gaiden. [Ninja Gaiden] is a very important, if not the most important franchise, for us. But at this point I think this franchise needs to be in the shadows for a while until we bring it back. There will be a time, and when the time is right, we will bring it back.”