Alhoewel Resident Evil VII voorzien zal worden van een optionele Season Pass, zal er buiten deze pas om ook DLC verspreid gaan worden voor de game. Deze DLC zal gratis zijn en dus beschikbaar voor iedereen, met of zonder Season Pass. De Season Pass biedt toegang tot tenminste zeven uitbreidingen, alvorens het einde van 2017. Zo brengen deze uitbreidingen een additionele verhalende episode met zich mee en verder komen er zogenaamde ‘Banned Footage’ episodes bij, met drie per volume, in totaal zes dus.

Famitsu meldt nu echter dat de gratis downloadbare content gepland staat voor aanstaande lente. Deze content heet ‘Not a Hero’ en alhoewel details schaars zijn, is er iemand op NeoGAF met meer informatie. (Let op, mogelijke spoilers) Zo zou deze gratis content namelijk een ander personage naast Ethan bieden, waarmee je de campagne speelt, en dit verhaal is gelinkt aan Ethan’s verdwijning.

De gameplay stijl zal wat anders zijn dan die van de game met Ethan, maar hoe dit zich gaat uiten is vooralsnog onbekend.