Nadat eerder al een teaser was vrijgegeven van de Last Stand uitbreiding van Tom Clancy’s: The Divison, hebben de ontwikkelaars de aankomende DLC zoals beloofd uit de doeken gedaan door middel van een livestream. Het blijkt nu dat de uitbreiding zich focust op georganiseerde PvP gevechten in de Dark Zone.

In The Division: Last Stand zullen twee teams van elk vier spelers samen tegen acht andere spelers strijden. Je kunt samen met vrienden een team maken en als je squad compleet is, zal je worden gekoppeld aan een ander viertal. Als je geen team van vier spelers kunt maken, zal je alleen in een wachtrij geplaatst worden en vervolgens aan willekeurige spelers gekoppeld worden.

De twee teams nemen het vervolgens samen op tegen acht andere spelers in drie grote, tactische locaties in de Dark Zone. Het gaat hier om nieuwe locaties, namelijk Dark Zones 7 en 8. Elke locatie heeft zijn eigen objectives en elke objective moet worden voltooid om punten te scoren. Wanneer een team van acht spelers alle zones bezit hebben ze gewonnen. Volgens de ontwikkelaars zijn er in de Last Stand modus overeenkomsten met een klassieke Domination modus.

De uitbreiding brengt echter nog meer met zich mee dan alleen de nieuwe PvP modus. Zo wordt er naast de twee genoemde zones nog een extra gebied aan de Dark Zone toegevoegd, namelijk Dark Zone 9. In totaal zorgen de drie nieuwe gebieden voor een verdubbeling van de totale grootte van de Dark Zone, aldus de ontwikkelaar.

Daarnaast brengt Last Stand ook nieuwe PvE elementen, wat natuurlijk goed nieuws is voor iedereen die niet in PvP geïnteresseerd is. Verder werd er gemeld dat er ook een nieuwe Incursion met de DLC meekomt. Hierover zijn helaas geen details vrijgegeven.

De studio benadrukte ook nog maar eens dat de Last Stand uitbreiding voor The Division niet tijdelijk exclusief zal zijn voor de Xbox One en PC, in tegenstelling tot de vorige DLC pakketten. Ditzelfde geldt overigens ook voor de aanstaande 1.6 update. Een releasedatum voor Last Stand werd nog niet bekendgemaakt, maar op de PlayStation 4 kunnen spelers dus vanaf dezelfde dag aan de slag met de nieuwe content als op de andere platformen.